Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik, ook al is het schriftelijk, graag weer even contact met u.

In de ‘donkere dagen voor Kerst’ genieten we hier in en om Moraira toch maar weer mooi van ongelofelijke heldere luchten en volop zon! In België of Nederland hebben de sneeuwvlokjes van nog niet zo lang geleden u vast doen mijmeren over een sprookjesachtige witte Kerst.

Ook bij ons thuis heerst weer het kerstgevoel. We hebben deze keer geen stalletje gemaakt voor de ezel en de os, maar wel een slaapplaats gegeven aan Birdie. Ik zal u vertellen hoe dat zit.

Bij ons op de berg wonen poezenbeesten. De beestjes werden door ons altijd op meer of mindere vriendelijke wijze verzocht hun heil ergens anders te zoeken. U weet, honden en katten gaan niet samen en wij zijn nou eenmaal meer van de hondjes. Tot voor kort.

We hoorden onlangs van een echtpaar binnen onze NVOC dat bij terugkeer in Moraira een enorme puinhoop aantrof in de berging. Kleine monstertjes met grote tanden zijn maandenlang tekeergegaan. Alles was aangevreten en kapot. De hele ruimte was een vieze stinkende zooi.

Nu hebben wij hier die poes die het ondanks onze onhartelijke bejegening fijn vindt om `s nachts in een grote stenen kruik in onze tuin te liggen. Veilig, droog en -het belangrijkste- prima zicht op de kleine monstertjes met de grote tanden!! Ach… en toen dachten wij, het wordt Kerst. Kom op, we geven het beestje een warm dekentje in de kruik. Het is een mooi poesje ook hoor! We zijn nu aan haar gehecht. Ze heet dus Birdie. Heeft niks met golf te maken, maar ze is zo rank en behendig als een vogeltje. En ze begrijpt: voor wat, hoort wat. Beetje zielig voor de tandenmonstertjes, maar wij blij en poes blij!

Nou, leuk Flappie-verhaaltje hè!

Lieve clubleden, we hebben het zo goed. Of het nu over minder bedeelde mensen of zielige dieren gaat, het zou toch hemels zijn als we allemaal de kerstgedachte omzetten in een daad, hoe klein of groot ook.

En daarna is het feest! Op 1 januari 2019 om klokslag 12.00 uur gaan we weer duiken! De mutsen van het bekende worstenmerk liggen klaar en een nieuwe toeter voor het startsein is gekocht. Oliebollen, warme chocolademelk en rum, het wordt weer een leuke happening op ons kleine maar fijne strandje in El Portet.

Op de afterparty rondom de kerstboom in ons gezellige clubhuis: cava en (voor slechts 1 kruisje) huisgemaakte erwtensoep met roggebrood en spek!

Namens het bestuur wens ik u fantastische feestdagen en een voorspoedig en bovenal gezond 2019!

Marion Hoed
Voorzitter