Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe voorzitter.

Vaak hoor ik mensen zeggen: ´oh nee, lid worden van een club is niks voor mij hoor, ik ben geen clubmens`. Sterker nog, dat zeiden mijn echtgenoot en ik ook, toen we hier in Moraira kwamen wonen. Toch maar een middagje proberen dan, misschien wel handig om contacten op te doen. Als het niks is, zijn we zo weer weg. En zo geschiedde, een beetje onwennig stonden we op een donderdagmiddag een jaar of zes geleden aan de bar in Arnesol. Goh, best leuk, (na een wijntje..). We raakten aan de praat met verschillende aardige clubleden. De ontspannen, vriendelijke sfeer sprak ons aan en we gingen ons toch maar eens verdiepen in alles wat de NVOC te bieden heeft. Met het clubblad in de hand verlieten we tegen sluitingstijd het clubgebouw.

U begrijpt het al, we gingen bergwandelen, schilderen, bbq-en, puzzeltochtjes maken en nog veel meer en we hadden ineens een heleboel amigos door wie we van alles te weten kwamen over hoe de dingen hier gaan. Toch best fijn als je plots op een berg in een, voor ons destijds, onbekend dorp aan de Costa Blanca bent beland.

En zie, na twee jaar met veel plezier als tweede secretaris deel te hebben uitgemaakt van het bestuur, ben ik nu voorzitter van de leukste club van de regio. Weet u hoe dat komt? Ik ben aangestoken door het tomeloze enthousiasme waarmee de vele vrijwilligers van onze club geheel belangeloos zoveel leuke dingen voor elkaar weten te krijgen. Mooie reizen worden georganiseerd, zoals dit jaar weer een prachtige clubreis naar o.a. één van mijn favoriete steden in Spanje, Salamanca. (Zie trouwens bijgaande foto, yo sentado op een bankje op het authentieke Plaza Mayor van genoemde stad.) Ook de bridge- en golfreis beloven weer veel moois te laten zien. Optredens van onze swingende huisband Just Us en van ons formidabele zangkoor Alegria. Ik memoreer graag nog even het optreden van het koor in de afgelopen stemmige decembermaand in ons in warme kerstsfeer versierde clubhuis. Begeleid door piano en cello een ontroerend mooi uitgevoerd repertoire! Binnenkort weer een prachtige bloesemtocht en in maart een -zeker weten- fantastische toneeluitvoering in La Senieta. De paasbrunch is al gepland en ga zo maar door…

En dat alles gebeurt natuurlijk onder het immer vrolijkmakende zonnetje!

Ik heb er zin in! U toch ook?!

Marion Hoed