Tijdens de lockdown heb ik iets leuks gedaan, ik heb een eigen website gebouwd voor al mijn schilderijen!

Maar ik zal mij eerst even aan u voorstellen. Mijn naam is Aletta van Arent en ik ben getrouwd met Pieter-Paul. We wonen nu al anderhalf jaar met veel plezier in Teulada.

Na de HAVO wilde ik graag naar de kunstacademie en heb mij in laten schrijven bij Tehatex, een HBO opleiding voor tekenen, textiel en handvaardigheid. Jammer genoeg werd ik uitgeloot en ben toen maar op 17e jarige leeftijd de gezondheidszorg in gegaan. Uiteindelijk ben ik manager geworden van diverse verpleeg- en bejaardenhuizen en heb ik op mijn 50e mijn eigen bedrijf opgestart; COBZorg, een calamiteiten onderzoeksbureau in de zorg.

Helaas werd ik op mijn 52e ernstig ziek. De diagnose was Amyloïdose wat een ziekte is waarbij de eiwitten in je lichaam zich verkeerd gaan vormen en alle belangrijke organen levensbedreigende schade toebrengen. Ik heb anderhalf jaar thuis gezeten en kon niets meer, was doodmoe en had slechts een scootmobiel om me mee te kunnen verplaatsen. Pieter-Paul verzorgde mij. Wel kon ik naar buiten en ben met mijn scootmobiel iedere donderdagmiddag naar een schilderclub gegaan, eigenlijk net zoiets als we hier op de club hebben.

Onze wens was altijd om naar ons favoriete vakantieland Spanje te emigreren om daar bijvoorbeeld een B&B op te starten, iets wat we in Nederland ook al deden. We hebben in januari 2018 besloten om drie maanden in Moraira te overwinteren en de sfeer te proeven. En geloof het of niet maar ik heb mijn scootmobiel niet een keer van stal hoeven halen. Het was zo goed bevallen, qua sfeer en gezondheid, dat we het definitieve besluit om in Spanje te gaan wonen waar hebben gemaakt. In oktober 2018 zijn we verhuisd naar Teulada.

Inmiddels zijn wij al anderhalf jaar lid van de NVOC en vooral het schilderen op de donderdag geeft mij heel veel plezier. Met elkaar schilderen geeft sowieso inspiratie en dankzij de tips en opbouwende kritiek ben ik enorm vooruitgegaan. Ik schilder vooral graag portretten en dieren en kan vaak uren achter elkaar doorgaan tot Pieter-Paul me voor mijn eigen bestwil terug fluit.

Aangezien ik door de corona crisis noodgedwongen veel tijd heb gehad om te schilderen heb ik inmiddels een aardige collectie opgebouwd die ik op mijn instagram @alettavanarent en mijn nieuwe website heb geplaatst.

Graag wil ik u allemaal uitnodigen om op mijn website www.avanarent.com een kijkje te nemen. Wie weet is er een doek bij dat u graag wilt kopen en mochten er mensen zijn die graag een portret van een familielid of een huisdier willen hebben dan bent u van harte welkom om contact met mij op te nemen.

Zo ziet u maar, ik heb van de nood een deugd gemaakt en ik heb mij naar mijn omstandigheid geschikt. Mijn gezondheid is nu gelukkig stabiel en mijn passie om te schilderen is alleen maar sterker geworden!

Aletta van Arent – Binnekamp

www.avanarent.com