Langs de AP 7 snellende vallen je van Oliva hooguit de kromme schoorsteenpijpen op. Via de N332 door Oliva rijdende is het niet meer dan een zeer doorsnee plaatsje waar je ook nog eens heel vaak voor een stoplicht moet wachten. Toch de moeite waard?

Oh ja, zeer zeker. Oliva heeft al een lange geschiedenis en lopende door het oude gedeelte is daar natuurlijk de neerslag van te zien. Wij wilden er meer van weten dus zijn we erin gedoken en werden blij verrast met wat we tegen kwamen. Hiervan willen we de NVOC leden ook, via de inmiddels bekende formule van een speurtocht, mee laten genieten. Let wel: het is géén wedstrijd, het gaat om het plezier.

De Ayuntamiento van Oliva heeft twee standaard stadswandelingen: de ene door het oude christelijke gedeelte La Vila Condal, aangegeven met rode borden als “la Vila” en de andere door het oude moorse gedeelte Raval Morisco, aangegeven met groene borden als “El Raval”. Beide wandelingen te doen is te veel en ze bevatten ook hier en daar saaiere stukken. Daarom hebben wij de meest interessante delen uit beide wandelingen gecombineerd, je stapt dan van de een naar de ander en omgekeerd. Zo ziet u zo veel mogelijk en wordt het niet té lang.

In de speurtocht zitten ook een paar musea. Voor het Casa de Gregorio Mayan i Siscar: zie ook het Stukje Spanje van nieuwsbrief april dit jaar.

Na afloop gaan we met elkaar eten in een restaurant met bijzondere ligging. Aan de rand van het terras bevindt zich een klein meertje, gevormd door een warme bron, waarin gezwommen kan worden.

Nadere details over vertrek, het eten en de kosten volgen nog.

We heten iedereen van harte welkom om op 18 mei deze wandeling te komen doen !

Aanmelden kan al wel, bij de gastdames op donderdag of bij nvoc.coradekkers@gmail.com

Louk

Marianne

Coral