Sportieve mede- en toekomstige spelers,

Tijd vliegt, zo ook de Corona-tijd. Vele leden zijn nog steeds in Nederland, maar er hebben zich ook vele nieuwe leden gemeld. Dat is goed voor de NVOC, maar ook voor onze tennisclub CTH. Er zijn al een paar enthousiaste en goede spelers bij gekomen en al bestaande clubleden nemen een paar tennislessen om het racket zonder schaamte weer ter hand te kunnen nemen en om het niveau, dat ze 20 of 30 jaar geleden hadden, weer te kunnen handhaven.

Het is vaak zo dat vele mensen vroeger getennist hebben maar dat inderdaad al lang niet meer hebben gedaan. Toch is het een feit dat je het niet verleert. Natúúrlijk zal de snelheid met de jaren een beetje ingeboet hebben, maar de handige trucjes, die blijven. Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken! Tennis is dan ook een aangename manier om een beetje sportief te blijven en de corona-kilootjes er wat vanaf te werken.

We zijn fanatiek (ik toch), zodat het er soms heftig aan toe gaat, maar gezelligheid voert toch de boventoon. Op Wimbledon zouden we zeker worden weggestuurd, want kreten en lachen schallen hier over het speelveld. Naderhand blijven we gezellig nog iets drinken op het terras en worden serieuze en/of luchthartige gesprekken gevoerd. Heeft iemand interesse om mee te spelen, aarzel niet ons aan te spreken, wedden dat je spijt krijgt dat je dit al niet veel eerder gedaan hebt?

Ik ben dan misschien geen goede, maar wel een enthousiaste tennister. Waar doe ik dat? Bij Solpark. Elke dinsdag en vrijdagochtend ga ik naar de tennisbaan om te proberen elke bal behoorlijk terug te slaan, wat natuurlijk niet altijd lukt maar met af en toe wat tennisles erbij kom ik toch al een eind(je).

Wij, de tennisclub van de NVOC, zijn vooral een gezellige vriendenkring geworden. Alle ‘Outs’ worden niet altijd even vriendelijk of enthousiast aanvaard, maar naderhand nemen we samen een drankje om gezellig wat bij te kletsen en soms wordt daar door sommigen een lunch aan vast geplakt. Voor elk wat wils dus.

Elk NVOC-lid kan zich bij ons inschrijven. Je moet natuurlijk wel kunnen tennissen! Maakt niet uit of het even of lang geleden is, het is net als fietsen, je verleert het niet. Nu, tijdens het zomerreces spelen we dinsdag en vrijdag van 9 tot 11uur en vanaf oktober weer van 10 tot 12 uur. Er wordt per 30 minuten ingedeeld, dus speel je 1-2-3 of 4x volgens behoefte en/of kunnen.

Hopelijk heeft iedereen nu een inzicht hoe het te werk gaat. We hopen vele nieuwe, enthousiaste spelers te mogen begroeten. Heb je tóch nog vragen, aarzel niet ze te stellen. We staan tot jullie beschikking. Tot gauw en vriendelijke tennis groeten,

Myriam