Met 52 enthousiaste NVOC golfers hebben we deelgenomen aan de 5e  jaarlijkse golfreis op 25, 26 en 27 april.  Deze keer hebben we onze ballen geslagen op de banen La Finca en Las Ramblas, respectievelijk te Algorfa en Orihuela.  Voor velen bekend terrein daar we op onze 1e golfreis vijf jaar geleden deze banen ook bespeeld hebben.

We verbleven in het schitterende vijf sterren golfhotel “ La Finca Golfhotel en SPA Ressort” te Algorfa. Sommige golfers waren al de dag tevoren in het luxe hotel neergestreken. Een juiste relaxte voorbereiding voor drie zware golfdagen. De meeste van ons zijn  vroeg op maandagochtend vertrokken om zo tijdig in te checken om vervolgens om 11.00 uur tijdens de briefing aanwezig te zijn.

Tijdens deze briefing werden alle leden verrast met een fraai witte verenigingspolo met op harthoogte “Ifach NVOC Golf 2016”geborduurd. Een leuke verrassing om mee te starten. Tijdens de briefing werd de uitleg gegeven over de 1e speeldag, die op de baan van “La Finca` gespeeld zou gaan worden.

Gestart werd met de spelvorm ´Texas Scramble´, een spelletje dat je als flight moet spelen. En gezellig golfspel om de eerste dag mee te starten. Na uitreiking van de lunchpakketten kon de eerste flight zich gereedmaken om op 12.00 uur vanaf hole 1 te starten. Circa 5 uren duurde het voordat ieder flight binnen was.

`La Finca` (2002) is een fantastische baan met aardig wat waterhindernissen, veel weidse uitzichten met hier en daar 200 jaar oude olijfbomen en glooiende heuvels. Een genot om op te spelen. De resultaten van deze dag werden tijdens het diner  bekend gemaakt. Op de 1e plaats met 57 slagen netto eindigde de flight van Joany Hübscher, Cara Toebes, Dick van der Klashorst en Frank Tros. Op de tweede plaats  met 58 slagen netto en over de laatste 9 holes 34 slagen eindigde de flight van Manfred Löchter, John de Groot, Marjo van Gogh en Ans Sanders. De 3e prijs ging naar de flight van Cees Witvliet, Perry van Glabbeek, Christine Jansen en Tiny de Leu met eveneens 58 slagen netto echter over de laatste 9 holes hadden zij 5 slagen meer. We kunnen zeggen een close finish.

golfreis

Na een uitstekende nachtrust werd aan de 2e dag begonnen. Een kleine groep nam een rustdag en volgde een golfclinic bij de baan en enigen maakten gebruik van het heerlijk spa en wellness center met Finse sauna, kruidenstoombaden en een binnenbad met hydromassage. Een heerlijke verpozing om het vermoeide lichaam van de eerste dag weer volledig tot rust te brengen en zich zo voor te bereiden op de 3e speeldag.

De golfclinic was een groot succes. Het veteranenteam, Theo Oudendijk en Clemens de Leu, werden door de Pro goed onderhanden genomen. Een nieuwe wereld ging open voor hen. De 3e dag zal het resultaat blijken.

De wedstrijd op de 2e dag werd gehouden op de golfbaan “Las Ramblas”. Een ruige baan in het berglandschap met vele ravijnen waar het golfballetje overheen en/of lang moest worden gespeeld. Voor deze baan was techniek en tactisch inzicht wel vereist vanwege de smalle, glooiende en golvende fairways en niet te vergeten de vele blinde holes met de veelal hooggelegen kleine en snelle greens. In één woord een zeer uitdagende en spannende baan. Gespeeld werd “Four Ball Better Ball”, deze wedstrijd vorm wordt  per 4 spelers gespeeld. De vierbal bestaat uit 2 teams van elk 2 spelers, iedere speler speelt zijn eigen bal echter de score van de beste speler van het team telt en wordt dus genoteerd. De handicap wordt verrekend op basis van 3/4.

Bij de dames ging de 1e prijs naar het koppel Leny Oudendijk en Joany Hübscher met 38 stableford punten, 2e het koppel Els de Groot en Irene van Dijk met 33 stablefordpunten en als 3e eindigde het koppel Marjo van Gogh en Marie Louise van Driel, zij eindigden met een gelijk aantal punten als Els en Irene echter zij scoorden in de laatste 3 holes 1 punt minder.

Bij de heren ging de 1e prijs naar Cees Witvliet en Jos Niemer met 37 stableford punten. Op de 2e plaats eindigden Peter Sestig Manfred Löchter met 36 punten en 3e eindigden Perry Glabbeek en Mari Kessel met 34 punten.

golfreis

Woensdag, de derde golfdag, werd Stabelford individueel gespeeld op de thuisbaan “La Finca”. Alle golfspelers waren gekleed in het tenue van de NVOC, witte polo – zie bijgaande groepsfoto. Gestart werd op hole 1 en 10 tegelijk. Opmerkelijk was dat het veteranenteam – Theo Oudendijk en Clemens de Leu – zich als jonge Goden over de baan voortbewoog en zeker de instructie voor de start dat aansluiting op voorgaande flight belangrijk was gezien de tijd. Deze opdracht volbrachten zij perfect. Bij vele holes was de aansluiting daar voordat de flight klaar was met afslaan. Ook de resultaten die beide heren scoorden bij de heren met een handicap > 25 logen er niet om. Dit was mede oorzaak dat zij de 2e dag een technisch en tactisch, tijdens de “Golfclinic”, waren bijgeschoold. Deze golfclinic heeft zeker zijn uitwerking gehad. Clemens de Leu eindigde als 2e met 30 stablefordpunten achter Perry van Glabbeek,  die 1e eindigde met 34 punten  en als 3e eindigde Noud van Esdonck.

Bij de heren tot hcp 25 (12 deelnemers) eindigde Mari van Kessel 1e met 32 stablefordpunten, 2e werd Peter Sestig met 31 punten en 3e werd Eric Zilverberg met 29 punten. Bij de dames tot hcp 36 ging de strijd tussen 13 dames. 1e eindigde Esta Löchter met 32 punten, 2e Marie Louise van Driel met 30 punten en op de 3 en 4 plaats eindigde Irene van Dijk met 29 punten en over de laatste 9 holes 16 punten en Veronique Kindt met eveneens 29 punten en over de laatste 9 holes 14 punten. Een groot compliment aan Esta die ondanks de grote drukte qua organisatie, de baan lopend is doorgegaan met een verbluffend resultaat. Bij de dames met handicap 36 en hoger eindigde  Annemiek Quanjer 1e met 28 punten, 2e Anna Dorresteijn met 22 punten met over de laatste 9 holes 14 punten, 3e eindigde Anneke Vijgen eveneens met 22 punten met over de laatste 9 holes 11 punten. De nearly werd bij de dames gewonnen door Marie Louise van Driel en bij de heren door Peter Sestig. De “Longest” werd bij de dames binnengehaald eveneens door Marie Louise van Driel en bij de heren eindigde Cees Witvliet als 1e. Met de birdy’s was het deze dag slecht gesteld. Alleen Mari van Kessel, longhitter, behaalde een “Birdy” op hole 6.  Alle winnaars Proficiat.

Tijdens het diner werden dagelijks de prijzen uitgereikt. Deze waren gesponsord Campbell Lamont en Rudy Last.

Veel dank aan de organisatie, die wederom kunnen terugblikken op een voortreffelijke georganiseerde golfreis. Esta, Wim, Perry en Gerard hartelijk dank. Het was weer een schitterend golfgebeuren.