De meest voorkomende klacht die wij in onze kliniek zien is rugpijn. Deze pijn straalt dan vaak uit in de bil, bovenbeen en soms zelfs helemaal tot in de voet. Uit bed komen is een stijve bedoening en vaak is lang zitten onmogelijk.

Er wordt teveel gedacht dat de oorzaak van deze klachten een oude hernia of artrose is, terwijl dit maar ZELDEN de OORZAAK van dit soort klachten is. Deze combinatie van symptomen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een ontstekingsreactie in de kleine gewrichtjes van de lage rug (facetgewrichtjes) of door een ontsteking van het bekkengewricht (SI-gewricht). Na grondig onderzoek blijkt meer dan vaak dat er sprake is van een combinatie van deze twee oorzakelijkheden. Deze ontstekingsreacties in de gewrichten worden vrijwel altijd veroorzaakt door een foutieve houding, scheefstand van het bekken en verkeerd gebruiken (overbelasten) van de rug. Doordat deze oorzaken van rugklachten zich niet acuut aanmelden, lopen mensen vaak al jaren rond met een scheef bekken en een foutieve houding zonder klachten te ervaren. Dit betekent echter niet, dat er niets aan de hand is. De meeste patiënten beschrijven dat ze alleen maar zoiets als een papiertje van tafel pakten en dat het toen in rug schoot. Dat papiertje oppakken is natuurlijk niet de oorzaak, die was al langer latent aanwezig. Het papiertje was de welbekende druppel die een ontstekingsreactie doet ontstaan. Doordat de oorzaak vaak al jaren ongemerkt aanwezig is, vormt het lichaam op de aangedane plekken een soort littekenweefsel (adhesies). Deze adhesies hebben de eigenschap een ontstekingsreactie actief te houden, waardoor dus een chronische pijn ontstaat. Als de oorzaak niet wordt aangepakt, zal deze klacht niet uit zichzelf weggaan. Maar het is zeker niet nodig om met deze pijnen te blijven rondlopen.

Door de genoemde gewrichten te bevrijden van deze adhesies, de gewrichten in hun natuurlijke stand terug te zetten en door de houding aan te pakken kan de oorzaak van deze klacht worden weggenomen. Ook als er artrose of slijtage in de wervelkolom aanwezig is, is dit maar zelden de oorzaak van rugpijn…

In onze kliniek zijn wij gespecialiseerd en zeer ervaren in het diagnosticeren en behandelen van rugklachten en laten onze patiënten het hele behandeltraject doorlopen. Dit betekent dat alle oorzaken worden aangepakt. Dus in dit geval betekent dit het doorbreken van de adhesies, de normale functie herstellen van de wervelkolom en daarna het verbeteren van de houding en kracht van de wervelkolom.

Als u al naar een chiropractor gaat, kijk altijd of deze aangesloten is bij de Spaanse chiropractie associatie op www.quiropractica-aeq.com. Staat hij er niet op, dan is het geen opgeleide chiropractor. Wij behandelen patiënten discreet en intensief 1 op 1. Verder is er voor het wegkrijgen van pijn normaal gesproken drie weken nodig en het is dus dan ook zeer ongebruikelijk vooraf grote aantallen behandelingen te moeten kopen. Wij beslissen per behandeling hoe verder te gaan, aangezien elke patiënt anders is. De behandelingen worden afgestemd op de vorderingen.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe.
Jason Gast (Doctor in Chiropractic), www.quiropracticacalpe.es
Quiropráctica Calpe Tel: 965 875 917
Quiropráctica Altea Tel: 965 841 950