Weinig geslapen… van verwachting voor de reis naar Granada? Ben toch wel wat meer gewend!  Zal wel de gewone slapeloosheid zijn, maar het klinkt wel leuker. Met de door mijn man bekrete ´zo’n grote koffer voor vijf dágen?!´ en zijn handkoffertje (wie herkent dit?), togen we op 20 april naar ´La Senieta´ om met een heel gezelschap naar Granada te vertrekken. Na koffie-, plas- en lunchstop en prachtige vergezichten op de imposante, besneeuwde Sierra Nevada en ontelbare olijfbomen arriveren we in het mooie 4* hotel, voorzien van zwembad en squashbaan. Na een kleine stadswandeling vinden we dan rust op een lang begeerd terras. Om half acht wacht ons een warm en koud buffet en ook het dessertbuffet lokt menigeen meermaals… en het was niet altijd fruit dat ik langs zag komen! Ondanks de gezellige avond in hotelbar of terras, stappen we dinsdagochtend keurig op tijd in de bus om ´Nerja´ en zijn beroemde grot te bezichtigen. Het ´Balcón de Europa´ in Nerja zelf biedt een adembenemend panorama en daar genieten we nog van tijdens een heerlijke lunch.

Ik kan verder nog uitweiden over hét achtste wereldwonder… het ´Alhambra´, alwaar iemand nog wat langer genoten heeft dan de groep… de lunch in Albaicin (het oude gedeelte waar Granada eigenlijk is uit ontstaan) met schitterend zicht op het Alhambra… de Flamenco-dansen… het kasteel van Santa Catalina in Jaén, de koffie die we daar dronken in het schit-te-ren-de Parador, (oorspronkelijk historisch nagebouwd)… het 16de eeuwse Paleis, gebouwd op de fundamenten van een Moors badhuis… het éne al mooier dan het andere…

Maar ik heb evenzeer genoten van het hele gezelschap, veel plezier met af en toe een ernstige noot! Vraag me niet hoe het kan, maar we belandden bijna allemaal altijd op hetzelfde terras voor de lunch, de stemming was heerlijk. Het was een gezellige, leerrijke en zeer goed georganiseerde reis… spijtig voor de achterblijvers… maar één ding is zeker… ik kijk al uit naar de volgende reis !!!

Myriam Schyvaerts