De toneelvereniging van de NVOC in Moraira, geeft vrijdag 16 en zaterdag 17 maart a.s. een spetterende uitvoering van Pension ‘Het Eiland’. Beide avonden beginnen om 19.00 uur in La Senieta in Moraira. De entreekaarten á € 8,50 kunt U vanaf 12 februari a.s. op de volgende manieren bestellen:

  • via de e-mail, toneelnvoc@gmail.com
  • in het Clubhuis van de  NVOC op de volgende clubmiddagen: donderdag  15 februari,  22 februari, 1 maart, 8 maart en 15 maart vanaf 17.00 uur

Pension ‘Het Eiland’ kent 6 bewoners.

Toos Stuyts (Ria de Jong) is de directeur van het pension en doet haar best haar 5 zeer uiteenlopende huurders een thuis te bieden.

Door de verschillende achtergronden van de bewoners valt dit niet altijd mee.

In het Pension zien we een junk (Loeki Lensen), een zwerfster (Marion Groenendaal) , een prostituée (Joke van der Oord),  een aan lager wal geraakte toneelspeelster (Solveig Dondorff) en een vrijwilligster die,  zoals later blijkt,  een dubbele agenda heeft (Myriam Scheyvaerts).

De buurt ziet het Pension het liefst vandaag nog verdwijnen en heeft een Comité tegen het Pension opgericht. Mevrouw Meerman (Lida Beerepoot) is de bekakte aanvoerster van het Comité en tevens buurvrouw van het Pension.  Zij ziet met lede ogen  het ‘zooitje ongeregeld’ in het Pension aan en probeert met het Bestemmingsplan van de Gemeente in handen,  het Pension weg te krijgen.

Het blijspel kent vele vertederende momenten, menselijke conflicten en maatschappij-kritische teksten.

Greet Liegeois voert de Regie van het blijspel en weet weer het beste van een ieder naar boven te halen.