Een zwarte filmkomedie

Velen van ons zijn moeder. Iedereen heeft een moeder. Er zijn dus heel veel moeders. Wat hebben de moeders met elkaar gemeen?  Ze kunnen geen van alle het nalaten hun kinderen te verdedigen. Geen kwaad woord over hun kind.

Het is een oerdrift van moeders om hun kind te behoeden voor onheil en gevaar. Kritiek uiten op haar kind is alleen haar voorbehouden. Wanneer haar kind fysiek wordt aangevallen, kan ze binnen één seconde veranderen van een zachtaardig poesje in een leeuwin.

Dit is het thema van de film. Het gaat over een moeder. Echter deze moeder is anders. Zij was al een leeuwin bij geboorte. Wat moet dat worden, wanneer deze leeuwin echt pissig wordt?  De moeder in deze film slaat werkelijk alles. Ik ben niet gauw bang en zeker niet onderdanig, maar deze vrouw ga ik de uit de weg of ik doe precies wat ze vraagt.

Nu heeft ze in deze film wel alle reden om woest te zijn. Haar dochter is namelijk verkracht en vermoord. De dader is nog niet gevonden. U voelt het natuurlijk al aankomen: ze laat het er niet bij zitten. U zult versteld staan van haar aanpak. Haar tegenstanders laten zich echter ook niet uit het veld slaan. Meer ga ik er niet over zeggen.

De hoofdrol is weggelegd voor Frances McDormand. Ze heeft voor deze film een Oscar gekregen. En dat lijkt mij volkomen terecht. Ook haar tegenspeler heeft voor deze film een Oscar gekregen. In dit geval een garantie voor goed acteerwerk.

Deze film is een “must“ voor alle moeders en een waarschuwing voor alle mannen.

PS: Ik raad u aan niet al op internet het verhaal te lezen; dan is het verrassingseffect van de film volledig verdwenen.

Tot woensdag  21 november, 20:00