Knielen op een bed van violen. Een film gebaseerd op het boek van Jan Siebelink. Wie kent het boek niet? De bestseller van 2005. De film is wat minder zwaar dan het boek.

De hoofdpersonen – Hans en Margje Sievez – hebben een rustig leven. Dat wil zeggen een bescheiden eigen zaak, leuke kinderen, harmonieus liefdesleven. Geen vuiltje aan de lucht.  Totdat Hans het licht ziet.

Voor het gezin en met name Margje begint dan een donkere periode.  Wat het licht is voor Hans, is een donkere schaduw voor Margje. Geduldig en begripsvol wacht ze af op betere tijden. Wat kan ze anders.  Haar onmacht  doet ze af met ‘Papa heeft te hard gewerkt’.

“Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen”  is een spreekwoord dat ons nog bekend voorkwam in het begin van de jaren zestig.  Echte liefde met een man die op religieus gebied een totaal ander leven leidt, heeft een zware prijs.

Hans Sievez wordt gespeeld door Barry Atsma en Margje door Noortje Herlaar.  De film werd opgenomen in 2015 . Beiden gingen kennelijk wel erg in elkaar op tijdens het acteren. Barry en Noortje zijn sindsdien een liefdeskoppeltje.  Zo zie je maar : Love is sweet, love is bitter.

Zie deze link en hier en hier.