Ik neem aan dat uw leergierigheid nog niet is uitgedoofd. Kennis die zo en dan wordt “ge-updated” is ook nodig om eens een andere gesprek te hebben dan de gebruikelijke onderwerpen zoals ziektekosten , wel of geen resident, wijn, het beste restaurant van Moraira. Als u bijvoorbeeld een zoon hebt, die bij een bank werkt of een dochter op de Zuidas of een kleinzoon die allemaal regelmatig een lijntje snuift dan is deze film onontbeerlijk. Het gaat gaat namelijk om cocaïne. Gewoon tegen uw nakomelingen zeggen: jongens kappen met die zooi; dat helpt niet. Dat weet u inmiddels ook. Deze film laat zien wat de gevolgen van drugs zijn voor een samenleving.

Deze film gaat over wat er allemaal komt komt kijken bij het cocaïneverdienmodel. Pablo Escobar was in 1980 in het bezit van 80% van alle cocaïnehandel van de wereld. Omzet 60 miljoen per dag! Hij was tevens veruit de rijkste man ter wereld. Rijker dan Jeff Bezos, die vorige maand 32 miljard moest uitbetalen aan zijn ex. Misschien wordt die ex wel de buurvrouw van de ex van Vladimir Poetin, die ook hier in de buurt van Moraira woont.

Pablo stond bekend bij de gewone man in Colombia als een weldoener. Vele Colombianen hebben een foto van Pablo in de huiskamer, die al 25 jaar dood is. Hij schonk hen de huizen, scholen, sportvelden, werk , levensonderhoud etc., etc.

In de film treedt ook zijn maîtresse op ( gespeeld door Penelope Cruz), die echt verliefd op hem was ondanks zijn zeer donkere kant. Dit maakt de film wat lichter. Deze vrouw heeft ook het boek over hem geschreven genaamd Loving Pablo (2017).

Kortom een wat serieuzere film, maar wel boeiend.

Tot woensdag 17 april om 20:00

 

https://www.youtube.com/watch?v=jo3tFeKFyMs