Eye in the Sky (2016) is een spannende dramafilm waarin kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren. Ze maken hiervoor gebruik van drones; the eyes in the sky. Maar wanneer het team beelden krijgt van een gevaarlijkere situatie dan ze ooit gedroomd hadden, is het tijd om het plan over boord te gooien.

De levens van honderden burgers staan op het spel. Gevangen in een web van morele en ethische kwesties, moeten er gevaarlijke beslissingen worden genomen.

De film legt heel fraai de dilemma’s bloot die sowieso gekoppeld zijn aan oorlog voeren, maar helemaal op deze nieuwe wijze. Vaak wordt aangenomen dat de wijze van oorlogvoering vanachter een soort spelcomputer met drones het doden allemaal gemakkelijker maakt, dan bijvoorbeeld een bom laten vallen vanuit een overvliegend vliegtuig. De film van vanavond laat u daar zelf over beslissen. Misschien niet de meest geschikte film voor een romantische Valentijnsavond, maar zeker de moeite waard.

In de hoofdrollen onder anderen Helen Mirren, Aaron Paul en de onlangs overleden Alan Rickman. Regie is in handen van Gavin Hood (Tsotsi, Rendition) en acteur Colin Firth is betrokken als producent.

 

 

Duur: 102 minuten;

Trailer: