Wij openen dit nieuwe (en voor ons tevens laatste!) filmseizoen met een prachtige Frans-Britse biografische film die in september 2016 (!) in de bioscopen in Nederland in première ging. De film vanavond is, om deze unieke DvD première bij onze club mogelijk te maken, alléén Engelstalig (met indien gewenst Engelstalige ondertiteling)!

Wij beginnen een half uur later dan u gewend bent deze maand ivm het invallen van de duisternis!

Florence Foster Jenkins is geregisseerd door Stephen Frears (o.a. van Philomena en The Queen). De film ging op 23 april in première op het Filmfestival van Belfast en in Nederland in de bioscoop vorige maand op 9 september.

Florence Foster Jenkins (gespeeld door Meryl Streep) is een rijke dame in New York in de jaren 1930 die een grote passie voor muziek heeft. Haar ambitie is om operazangeres te worden ondanks haar gebrek aan talent. Ze is er zelf van overtuigd een fantastische stem te hebben. Het publiek dat haar gezang aanhoort, waardeert haar meer om het amusement dat zij hun schenkt dan om haar muzikale talent. Critici noemen haar de “slechts zingende operazangeres ooit” en haar echtgenoot en manager St. Clair Bayfield (door Hugh Grant) probeert zijn geliefde echtgenote af te schermen van de waarheid. Wanneer Florence besluit om een groot openbaar optreden in Carnegie Hall te geven, komt hij voor een grote uitdaging te staan.

kijkwijzer-AL (Custom)

taal

 

 

Duur 105 minuten;

Trailer: