Het NVOC zangkoor Alegria is in de laatste maanden in een nieuw jasje gestoken. Er is een professionele dirigent aangetrokken, t.w. de Vlaming Guy Verhelst (afgestudeerd aan het Vlaams Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen, naast algemene muziek, muziekpedagogiek en piano bijvakken zang en dirigeren) en is het repertoire gericht op meerstemmig zingen in diverse talen en genres. Een hele uitdaging voor de oude en nieuwe leden van het koor. Het plezier van het zingen staat voorop, maar ook serieus met de diverse liederen en partituren aan de slag gaan om een zo prachtig mogelijk meerstemmig resultaat te bereiken waar wij soms allemaal versteld over staan.

Wij zijn naarstig op zoek naar meer koorleden die van zingen houden en daar blij van worden, maar die het ook niet erg vinden om een lied meerdere keren te oefenen om het perfecte resultaat te krijgen. Met name de bassen en tenoren in ons koor willen graag ondersteuning van meer clubleden. Maar ben je een alt of sopraan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Wij repeteren elke maandagmorgen van 11.30 – 13.30 en kan iedereen tussen 11.00 en 11.30 binnenlopen voor een kopje koffie en even bij te praten. Tussendoor houden wij een pauze. Omdat het jaar lidmaatschap van de club niet kan voorzien in het aantrekken van professionals, vragen wij van alle deelnemers aan het koor een bedrag van € 6,- per repetitie.

Mogen wij jou/jullie verwelkomen bij Alegria? Stap gewoon binnen op maandagmorgen en voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de koorleden tijdens de clubmiddagen of andere clubbijeenkomsten.

Namens het NVOC Koor Alegria, Lydia Zijdel