Deze avond zal het programma relatief kort zijn, ondanks dat er 5 werken op het programma staan en ondanks dat alle werken worden gespeeld door Lang Lang. Het wordt dus een pianoavond.

We horen en zien Lang Lang optreden in de beroemde Carnegie Hall in New York, de droomplek voor getalenteerde musici. Dat was in 2003 en de zeer gevierde pianist was toen 21 jaar.

Op het programma staan:

* Joseph Haydn: Pianosonate in C gr., Hob. XVI:50
* Robert Schumann: Abegg variaties, opus 1
De naam Abegg is waarschijnlijk afkomstig van Pauline von Abegg, die Schumann op 20 jarige leeftijd ontmoette en aan wie het werk zou zijn opgedragen.
* Franz Schubert: Wanderer-Fantasie in C gr., D 760
Dit is het moeilijkste pianowerk dat Schubert gecomponeerd heeft. Hij had zelf de grootste moeite het behoorlijk te spelen. De vier delen van het werk hebben geen afzonderlijk einde, maar lopen in elkaar over. “Wandern” is een thema dat veel voorkomt in de liederen van Schubert en in veel werk van Schubert proef je zijn liefde voor “das Wandern” door de natuur.
* Franz Liszt : Réminiscences du Don Juan de Mozart, S 418
Het aardige van dit werk is dat Liszt melodieën van aria’s uit Mozarts opera Don Giovanni koppelt aan hoog technische pianistiek.
* Arrangement door Lang Lang : Paarden

Hoewel de avond gevuld is met uitsluitend pianosolo is er toch sprake van een zeer gevarieerd programma dat iedere klassieke muziekliefhebber zal bekoren en enthousiast maken.

Jan Aerts