De meesten denken dat Jeu de boules een frans spel is. Het is echter door de Grieken als eerste gespeeld. Het was geen spel om de tijd te verdrijven, nee jeu de boules van toen kan meer gezien worden als kogelstoten. Onder meer jeu de boules (zoals wij het nu kennen) werd gespeeld als krachtspel. Het waren daarentegen de Romeinen die van het spel een behendigheidsspel maakten.

Ook in Spanje wordt Jeu de boules volop gespeeld. Onze club heeft een vrolijke en gezellige Jeu de Boules-ochtend op elke donderdag om 11.00 uur. Je kunt je kracht of je behendigheid sportief tonen!

We waren er voor Corona met een flink aantal clubleden, tijdens Corona met een klein toegestaan clubje en nu de regels weer wat losser worden nodigen we iedereen uit om eens langs te komen op onze prachtige plek in het stadspark bij het strand Playa de l ‘Ampolla.

Het feestje wordt afgesloten met een kop koffie of een biertje op het terras waar we nog even gezellig kunnen kletsen over de standen of andere belangrijke zaken. Een paar regendruppels schrikken ons niet af maar bij een plensbui blijven we thuis.
Iedereen kan deelnemen en introducees familie of vrienden zijn van harte welkom!

Tot ziens op ons “feestje “!