Terwijl we in de club ijverig met van alles bezig zijn met wat bij het leven hoort komen we ook van tijd tot tijd weer even tot bezinning bij het ontvangen van weer een bericht van overlijden.  Zeker ook als dat een oud lid betreft, iemand die wat uit het zicht is verdwenen en die door veel nieuwere leden niet meer is gekend.

Dit was het geval bij het overlijden van Kees Blom.  Hij was een gezellig lid die hield van biljarten.  Verder was zijn hobby schilderen en was hij ook zeer creatief bij het maken van van alles, Wij leerden hem op de Indonesiëreis  kennen als een geweldige reisgenoot. Ook na terugkeer naar Nederland bleef hij dol op Spanje, hij kon het dan ineens niet laten en kwam dan even sfeer snuiven hier.

Een ander oud lid bij wie ik graag even stil sta is Miel Dom. Hij was een enthousiast fietser en wandelaar.  Zo was hij een aantal jaren de leider van de Bergstappers.  Behalve dat hij de weg wees was hij ook goed op de hoogte van allerlei wetenswaardigheden uit de omgeving die hij ons onderweg enthousiast vertelde.  Hij werd hierin mijn voorbeeld, zo leven hij en zijn kennis toch op een bepaalde manier door.  Hij torste altijd een voor zijn tengere figuur nogal forse rugzak mee.  Ja, want voor iedereen die dat nodig had, had hij wel een extra beker koffie en een versnapering bij zich! Toen hij uiteindelijk stopte werden Frans en Mary zijn opvolgers.

Cora Dekkers-Hulshoff Pol