1Golfreis 2015 frontEind april togen weer 61 personen naar de Mar Menor, 200 km zuidelijk van hier, voor de vierde golfreis. Vol verwachting klopten de sportieve hartjes…..

Een groot aantal leden arriveerden de dag ervoor al in het prachtige hotel Intercontinental in het golfresort. Ze wilden een rustige start en alvast genieten van alle luxe die het hotel bood. De rest overspoelde het hotel de volgende dag en rond het middaguur bewogen de buggy’s en de lopende diehards zich over de groene grasvlakte van de golfbaan dichtbij het hotel. Aan de tassen wapperden gloednieuwe handdoekjes van sponsor Orange Villas, een nog fleuriger geheel.

De eerste dag pasten we de spelvorm Texas Scramble toe. Teams van vier personen kiezen telkens de beste bal om mee verder te spelen. Maar…..er moet wel strategisch gedacht worden, want van iedere speler moeten vier afslagen genomen worden. En als je dan bedenkt dat de sterkte heel genuanceerd is binnen zo’n team….Toch is het altijd een feest met zo weinig slagen de hole af te ronden voor degenen die er normaal wat meer nodig hebben. De dag erop namen veel spelers een dagje vrij om gekneusde voeten te koesteren, het stadje Cartegena te bezoeken of gebruik te maken van de Spa-faciliteiten. De overigen werden opgepikt door een bus en afgeleverd op een golfbaan verder weg. Zij speelden stableford en waren aangewezen op hun eigen talent, pech of geluk. De derde dag weer een spel in teamverband: Four Ball Better Ball. Een prachtige baan, gemixte teams en een gezellige borrel na. De bus kwam wat later en de tijd moest gevuld worden, dus rondje na rondje volgde. De terugreis verliep in carnavaleske sfeer. Met rode koontjes werd er gescandeerd en gezongen.

??????????????????????????????????

Wat is het toch een desolaat gebied, die Mar Menor. Ruimte genoeg, dus er zijn prachtige golfbanen verwezenlijkt met heel mooie appartementencomplexen en villawijken eromheen. Er is zelfs een vliegveld aangelegd. Helaas spatte de droom van projectontwikkelaren uiteen door de crisis. Verlaten wegen, geen intensief gebruikte golfbanen en veelal onbewoonde huizen. Het landschap is mistroostig, dus dat nodigt ook niet uit tot een verblijf.

In het hotel merkten we daar niets van. Volle terrassen, superzwembad met palmen, bloembakken en parasols als uit een reclamefolder, verschillende restaurants. We hebben daar drie avonden heel gezellig gegeten aan lange tafels. De ontbijten waren watertandend lekker en de sfeer was prima.

Heel veel dank aan de organisatoren: Esta, Wim en Perry met onmisbare assistentie voor deze reis van Gerard. Het was GEWELDIG georganiseerd en aan alles was gedacht. Heel attent ook, al de prijzen (daar moet een volle kofferbak voor nodig zijn geweest!) en lovende woorden. Zij kondigden aan de mouwen op te stropen voor de vijfde reis volgend jaar, een lustrum. Wij staan al te trappelen….

Annette