Inmiddels schrijven we het jaar 2017. Wat hebben wij en zeker onze ouders toch ontzettend veel veranderingen op allerlei gebieden mee mogen maken en sinds de tijd van Rembrand is er ook op het gebied van schilderen heel veel veranderd. We hoeven onze eigen verf niet meer te maken en zelfs de kleuren niet meer te mengen. Het doek staat exact op maat in de winkels te koop en zelfs de ezels kun je in alle soorten en maten krijgen. Tja, wat blijft er dan nog over? Oké, ja een foto of een plaatje om na te schilderen! Kijk maar op internet, want wij “tig” plussers hebben allemaal een computer, laptop, tablet of i pad in bezit.

Dus als iemand enthousiast wordt en mee wil schilderen: het enige dat je nog moet doen is de verf op je kwast nemen en overbrengen op een schilderdoek. Zo simpel is het!

We maken het onszelf vaak moeilijk door per se een echt kunstwerk te willen maken, maar met een streekje meer of minder nemen we ook allemaal genoegen hoor. Zolang we er maar plezier in hebben en onszelf af en toe ook even uit kunnen dagen, zoals bij ons laatste onderwerp dat al sinds half december in de bar van ons clubhuis hangt. “Abstract“ schilderen. Simpel, denk je dan! Nou, dat was het dus helemaal niet, want onze Babs had iets heel anders in gedachten, en zo werden simpele lijnen uiteindelijk toch weer hele bijzondere schilderijen. Overigens kan iedereen op de website alle geëxposeerde schilderijen bekijken van de afgelopen periode.

In januari komt er weer een nieuwe serie in het clubhuis te hangen, ofschoon er helaas maar weinig schilders bij waren gedurende de afgelopen feestmaand. Logisch, want het vizier stond even op andere feestelijke onderwerpen. Onze nieuwe expositie heet “Passie“ en dat mag ook weer van alles zijn, zolang het maar met passie geschilderd is. Hopelijk kan een ieder die ons clubhuis bezoekt ook dit jaar weer onze “kunst“ weten te waarderen en nogmaals: degene die behoefte voelt om een keer te komen kijken is van harte welkom op de donderdagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur.

Rest mij nog alle clubleden een gezond 2017 toe te wensen en sluit ik dit epistel met een nog ietwat naar oliebollen en cava geurende penseelstreek af.

Ietje