Het naseizoen is al weer begonnen aan de Costa, maar voor ons leden van de NVOC is zojuist het nieuwe club seizoen weer aangebroken. De zomergasten zijn tegelijkertijd met de zwaluwen, die de laatste week van september de dikke kabels om ons heen bevolkten, vertrokken naar hun eigen overwinteringsplek.

Na deze mooie, warme zomer hebben we op de donderdagmorgen de penselen ook eindelijk weer in de aanslag. Ja de meesten van “ons” doen zomers niets, althans niets aan hun kunstwerk en dat geeft ook een soort vakantie gevoel. Zo van je hoeft even niks, we moeten toch al zoveel !!

De serie “ luchten “ die we voor de vakantieperiode hebben opgehangen laten we dan ook nog maar even daar waar ze zijn, in de bar van ons gezellige clubhuis.

De meeste mede schilders moeten er nog een beetje “inkomen”, dus wilden we nog geen vast onderwerp om mee te beginnen, ook omdat nog niet iedereen aanwezig kan zijn. We schilderen waar we zin in hebben en een “dorpsgezicht” is dan ook slechts een hulponderwerp voor de volgende expositie. Je bent overigens altijd vrij om je eigen onderwerp te kiezen, maar veel mede schilders vinden een richtlijn gewoon prettig. Voorlopig kan iedereen dus nog genieten van de geschilderde “luchten”.

En om het nog maar even luchtig te houden.. wensen we iedereen met een penseelstreek die al kleurrijk van enthousiasme is, weer een gezellig, mooi en doorluchtig clubseizoen toe.

Ietje Speets