Herinnert u zich nog die heerlijke nazomers: zowel in onze thuislanden als hier hebben we weer niets te klagen over het weer, nou ja over de gemene mugjes misschien, maar verder is het weer hier toch top!

Als kind was het altijd mooi weer, in mijn herinneringen dan. Zelfs als er sneeuw lag, dan bouwden we sneeuwhutten, later bleken dat iglo’s te heten. Alle kinderen uit de buurt bouwden mee, zelfs de grote jongens die normaal gesproken niet omkeken naar die kleine meisjes. Zon, regen, wind, sneeuw, het waren allemaal gewone zaken die bij het gewone leven hoorden, maar helaas tegenwoordig is dat allemaal anders. We moeten nu met z´n allen massaal op vakantie naar de zon en staan er uren voor in de rij en we willen vooral heel ver weg. Wij, wij die allemaal hier aan de Costa wonen vinden het ook heel normaal dat we elke dag mogen genieten van ons microklimaatje en het fantastische leven dat we hier met elkaar hebben!

Helaas geldt dat in deze tijd niet meer voor ieder kind, elke ouder of oudere. De jeugd en ook de dertigers en veertigers en vele anderen hebben het absoluut niet meer eenvoudig en moeten dikwijls veel concessies doen om het hoofd boven water te houden. Wij realiseren ons dat heel goed en u denk ik ook, het maakt ons milder en een beter en dankbaarder mens. Kijk naar onze club, hoe fantastisch is het niet dat we met zoveel vrijwilligers en actievelingen elkaar zoveel kunnen bieden. Er is voor elk wat wils en wil je rust? Ook goed, niks moet en alles, nou ja, natuurlijk niet alles, maar veel kan.

Wij schilders kunnen ons elke donderdagmorgen uitleven met verf en dat doen we meestal dan ook zeer uitbundig onder het genot van gezellige muziek, waar ook de biljarters verplicht van meegenieten. We beginnen uiteraard met koffie en meestal met lekkere koekjes erbij, die als verrassing meegenomen worden om het nog gezelliger te maken. Echte bofkonten zijn we en nu zondag de 30ste oktober ons lustrumfeest. Ik kan u vertellen dat dat allemaal heel veel werk, communiceren, organiseren en delegeren is. Ook hier zijn de vrijwilligers weer de steunpilaren waar onze club op is gebouwd.

In de vorige penseelstreek gaf ik al aan dat ons volgende onderwerp ¨Passie¨ is. Daar kun je alle kanten mee uit. Misschien wordt schilderen wel uw passie of een andere activiteit in ons clubleven, er is genoeg te bieden, of wilt u graag aan de bestuurstafel komen aanzitten? Doen! Geef je op en geef meer passie aan je Spaanse leven!

Met deze lichtelijk gepassioneerde penseelstreek wens ik u allemaal een prachtig en liefdevol najaar toe en dat het nog maar heel lang mag doorzomeren aan de Costa!

Ietje