We kennen allemaal wel het succesnummer van André van Duin: “Er staat een paard in de gang, er staat een paard in de…“ etc. etc. Nou, wij hebben in ons clubhuis een paard in de hal, en op dit moment is het dus meer een stal! Alleen onze paarden staan niet, maar hangen zoals sommigen van u al hebben kunnen zien.

Enfin, voorlopig blijven ze nog wel even op stal vrees ik, want de zomer is gearriveerd aan de Costa. Eindelijk, want het werd de hoogste tijd. De heerlijke ‘primavera’ hebben we dit jaar gewoon noodgedwongen overgeslagen en is aan onze neus voorbijgegaan. We zijn van de winter in een keer in de zomer overgestapt en kunnen gelukkig weer in de korte broek naar de markt!

Ja helaas kunnen onze paarden niet naar buiten in de wei, behalve die van Cora, maar die staan zo ver weg dat u ze niet kunt zien! Ella heeft totaal andere PK’s geschilderd en ook de staljongen ontbreekt niet bij de expositie. Zo kon iedereen weer schilderen waar hij of zij zin in had.

Nogmaals talent, snelheid etc. is bij ons op de donderdagmorgen niet nodig, maar wel een dosis enthousiasme en wat durf. Dus, als iemand het eens wil komen proberen is hij of zij uiteraard altijd welkom om op de donderdagmorgen eens binnen te lopen. We krijgen straks in augustus wel een korte zomerstop, maar voorlopig gaan we lekker door met ons nieuwe onderwerp ‘vogels’ en dat kunnen ook ‘vreemde vogels’ zijn of gewoon gevogelte.

Geniet u eerst nog maar een poosje in de stal van onze raspaarden en één pony.

Met deze paardenharen penseelstreek wensen wij schilders u allen een hele mooie zomer toe, hier of in uw thuisland en vooral in een goede gezondheid.

Ietje Speets