Dit is het tweede in een serie interviews met een aantal “dragers van onze club”, anders gezegd, met mensen die veel voor onze club betekenen en vaak van onschatbare waarde zijn. U leest ze in de komende edities van ons clubblad. We richten met plezier deze tweede keer ons vizier op Adri Petri.

Sinds april van dit jaar kent onze club een nieuw clubhuis El Corrigador! Een behuizing, met een inrichting die warmte, allure en sfeer uitstraalt. Een meerwaarde van klasse. Hier kunnen we met recht blij en trots op zijn en ons in de komende jaren thuis voelen.

Je wordt nieuwsgierig naar wie dit alles bedacht en uitgevoerd hebben. Zeker als je je realiseert dat er geen budget was voor de inrichting en dat alles met eigen handjes moest gebeuren. Ga daar maar aan staan.

Bovendien stond de verhuizing en inrichting onder tijdsdruk, binnen luttele weken moest de klus geklaard worden.

Reden genoeg om in het kader van interviews met de “dragers van onze club” een broodje te eten met Adri Petri. Zij was het brein achter de inrichting.

Locatie voor dit gesprek en broodje was de beachbar Vivo Bonito bij het strandje van La Fustera. Een uiterst prettige en relaxte spot voor een goed gesprek.

Adri Petri, een kordate, modieuze en kleurrijke dame, met een rijk verleden als het gaat om interieur- en meubelontwerpen. Sinds een aantal jaren lid van onze club.
Zij zag het nieuwe clubonderkomen: een imposant gebouw, veel steen en weinig warmte. Daar moest wel iets aan gebeuren. Denktank Adri, een vrouw in staat om van niets iets te maken, begon te werken.

Samen met Marion Hoed -niet in de rol van voorzitter- vormde Adri al snel een duo dat het gehele proces inhoud en vorm gaf.

Zij gingen aan de slag, zonder te weten hoe het allemaal zou verlopen. Ze werden elkaar’s uitlaatklep. Het werd een moeizaam proces; een klein budget, geen akoestiek, wel diverse wensen uit alle windrichtingen.

Bovendien, en dat is binnen een club helaas niet te vermijden, levert iedereen commentaar, zonder dat men vaak weet waarover het gaat. Het werd een werkwijze die in het bedrijfsleven volkomen vreemd is.

Adri Petri liet zich niet afleiden. Als geen ander kende zij de hoofdlijnen om zo’n proces te voeren. Ze had ja gezegd tegen de uitdagende opdracht.

Het netwerken nam een aanvang en steeds meer mensen werden bij het proces betrokken. Het grote meedenken was begonnen! Ideeën genoeg, een team vormen en aan de gang. De tijd dringt. Er was veel nodig.

Naast de lieden die meedenken in zo’n proces, heb je er ook die je niet begrijpen, het proces niet kunnen volgen of anders denken. Het is niet makkelijk om alles voor iedereen duidelijk te maken. Dat hoort er wel bij, maar het is jammer. Het resultaat geldt, en dat alles binnen een tijdsbestek van nauwelijks twee maanden.

Van heinde en verre werden attributen aangesleept, je kon het zo gek niet bedenken.

Adri vroeg en kreeg wat ze wenste… Meubilair, matrassen, doeken, curieuze attributen, soms hele mooie spullen. Er waren ook verassende giften, die een eigen en apart plekje verdienden en ook kregen.

Soms werden we voor gek verklaard, “wat moet ze er mee, dacht menigeen”. Voor bijna alles had Adri wel een bewust gekozen bestemming. Niet modern, niet klassiek, het moet anders, gezellig anno nu met oog op de toekomst. Alles wat nu de trend is, is over twee jaar al weer passé.

Haar voortschrijdend inzicht bracht menigeen op ideeën met toegevoegde waarde. En zo werd dat kille stenen gebouw in korte tijd omgetoverd tot een warme plek waar het goed toeven is. Het werd een plek van ons door ons allen!

Toch wil Peter Mulder een puntje van kritiek kwijt. Het betreft de inrichting van de entreehal: de bonte verzameling van weinig zeggende attributen sluit helaas niet aan bij de warmte en sfeer van de rest van het gebouw.

Het is een mens eigen om soms wat te mopperen, maar gaandeweg, naar mate alle mogelijkheden van het clubhuis optimaal wordt uitgenut, zullen ze plaatsmaken voor optimische geluiden.

Adri en Marion zijn er nu ongeveer wel klaar mee; alles heeft zo zijn eigen plek verworven. In de komende maanden worden, aan de hand van het huidige gebruik, nog wel wat puntjes aangepast. Maar dan is het gebouw klaar voor de komende 10 jaar.

Adri spreekt de wens uit, dat het nu de daad is aan de gebruikers om het gebouw in tact te houden.

Ze is de gulle gevers en de vele leden die hebben meegewerkt, oprecht dankbaar.
Het was een unieke samenwerking. Wat Adri rest is de de officiële opening in oktober. Dat moet een feestje worden voor de hele club, de omgeving en heel Moraira.

Peter Mulder

Adri woont met haar partner Aat op een paradijselijk plek in Benissa nabij het strand van Fustera. Eigenlijk woon ik dichter bij Calpe dan bij Moraira. Jammer toch dat zo weinig mensen weten hoe leuk en gezellig Calpe is. Met een echt authentiek oud Spaanse stadscentrum, uitgebreide winkelmogelijkheden en verrassend veel goede restaurants.

Haar favoriete restaurant : bistro Lapsus, een culinair toppertje in al zijn eenvoud!