Ook deze Coronilla is een typisch Mediterrane plant/struik. Hij blijft het hele jaar groen en heeft geurende gele bloemen. De blaadjes zijn rond van vorm en zien er vriendelijk uit.

De bloeitijd aan de Costa Blanca is vanaf de ‘winter’, tot ver in het voorjaar. Doordat de hele struik bij het bloeien geheel geel kleurt, valt de plant erg op. De Coronilla wordt ca. 1.00 meter hoog .

Er zijn diverse toepassingen mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld een meer wilde natuurtuin heeft, dan komt de plant in zijn meest natuurlijke vorm het beste uit. In een wat meer gecultiveerde tuin kunt u de plant solitair toepassen, maar bijvoorbeeld ook in een groepje van drie struiken, etc. Ook is het dan mogelijk de struik in een bol of vierkant te snoeien. U moet deze snoei dan zo’n tweemaal per jaar doen. De plant wordt dan wat compacter en voller van vorm en is dan ook nog wat groener. Echter de consequentie hiervan is, dat er met deze aanpak nauwelijks bloemen verschijnen.

De Coronilla is ook goed toepasbaar in een rotsachtige tuin. Het geeft verder een mooi effect als de struik in combinatie geplant wordt met lavendel of met de Teucrium fruticans. Dit door de grijs/blauwe tinten van deze planten. Bij toepassing moet de grond goed doorlatend zijn.

De Coronilla vraagt een zonnige plek. Hij kan goed tegen de droogte, maar gedurende de droge periode is het van belang, dat u de plant zo nu en dan water geeft. Deze blijft dan wat mooier groen.

Zoals u al begrepen heeft, is de Coronilla valentina(glauca) een makkelijke plant, die tijdens de bloei heerlijk geurt en verder niet veel zorg vraagt. Dus een plant, die ik u kan aanbevelen!