Veel mensen hebben last van overmatig zweten onder de oksels, handpalmen en/of voetzolen. Een Botox behandeling tegen hyperhidrose kan de oplossing zijn. De behandeling met botuline-toxine verhelpt overmatig zweten onder de oksels, handen en voeten. De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren.

Overmatig transpireren noemen we ook wel hyperhidrose. Gelukkig is dit goed te behandeling door het gebruik van Botox
De meeste mensen die wij behandelen hebben binnen 1 week na de behandeling geen last meer van zwetende oksels, handen en/of voeten.

Hoe werkt botox tegen transpireren?

Botox is een middel dat al lang in de medische wereld wordt gebruikt. Hoewel botox nu vooral bekend is om rimpels mee te bestrijden, is het eigenlijk een spierverslappend middel. Zo gebruikt onze revalidatiearts botox ook tegen tandenknarsen en tegen sommige vormen van hoofdpijn. Ook gebruiken wij vaak botox bij spastische spieren als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, dit om het spasme te verminderen in een arm, been of in het gezicht.

Door botox in de zweetklieren (bijvoorbeeld in de oksels) te injecteren, worden de zweetklieren niet langer gestimuleerd. De zweetproductie neemt hierdoor af.

De behandeling

De behandeling bestaat uit een aantal kleine prikken per oksel. Dit wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per persoon. De behandeling van de handpalmen of voetzolen kan echter wel erg gevoelig zijn. Dit verdoven we met een speciale verdovende spray. Deze spray kunnen we ook in de oksels gebruiken, indien gewenst.

Na de behandeling

De Botox anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Na ongeveer twee dagen merkt u al dat de transpiratie in de oksels afneemt. Na twee weken is het transpireren maximaal gereduceerd. Na de eerste behandeling heeft u 4 tot 6 maanden nagenoeg geen last meer van overmatig zweten. Het effect van een vervolgbehandeling houdt zelfs 6 tot 12 maanden aan.

Ga ik meer zweten dan voorheen als ik stop met de Botox behandeling?

Het tegenovergestelde is waar: indien u enkele keren bent behandeld met Botox, transpireert u juist minder dan voorheen, zelfs als u stopt met de behandeling.

Wilt u behandeld worden met botox injecties om overmatig zweten tegen te gaan? Dan kunt u een afspraak maken bij onze revalidatiearts.


Meer weten? Dan kunt u mailen naar info@medifitreha.com. Voor een afspraak kunt u bellen naar onze receptie 966 495 448.