Deze maand: Bignonia capensis.

Deze plant die uit Zuid- Afrika komt, is ook bekend onder de naam Tecomaria capensis. Hij behoort tot de familie van de Bignoniaceae. De vorm van de plant is vooral een struik, maar de plant heeft ook het vermogen te klimmen. Hij heeft mooi groen, wat gevederd blad en is groenblijvend het hele jaar door.

De struik kan erg goed tegen de zomerdroogte van Spanje (La sequía.).

De reden, dat ik de Bignonia capensis onder uw aandacht wil brengen, is vooral om u te wijzen op de fraaie trompetachtige oranje-rode bloemen, die aan het eind van de zomer verschijnen. De bloei gaat lange tijd door. Hier aan de Costa Blanca tot in december-januari en op beschutte plaatsen nog langer.

De Bignonia capensis is goed toepasbaar in een ‘beboste’ border. Indien gewenst, kan de plant tot 4 à 5 meter hoogte groeien. Zeker, als u de plant wat helpt te klimmen. Ook is de Bignonia capensis te gebruiken als haag. Indien u de plant plaatst in een rij en systematisch op de juiste manier snoeit, zal dit een goed resultaat als haag geven. Kortom: een sterke struik of haag, die het hele jaar groenblijvend is, leuk bloeit tot ver in de ‘wintermaanden’. En niet veel verzorging vraagt. Dus een dankbare plant!