Er was een geweldige opkomst op de eerste zaterdag van de maand en op het programma stond de Oltá. Wie de wandeling rond de Oltá met de klok mee loopt komt tegen het einde een tamelijk steile afdaling tegen die niet voor iedereen even prettig is (knieën !). Daarom is het aan te raden de wandeling in principe tégen de klok in te lopen zodat hij voor iedereen goed is te doen.

Omdat dit punt pas ter plekke aan de orde kwam werd de deelnemers beide mogelijkheden geboden. De meesten kozen er voor om eerst de beklimming te doen. Die eindigt bij het “canal”. Een aparte benaming voor het ruime, platte stuk waar je op uitkomt, al zie je behalve de grote rotsen links (soms met over de rand loerende geiten, maar toen niet) ook rechts nog een puntig stuk rots omhoog steken. Maar wie de AP 7 vanaf Benissa richting Alicante rijdt ziet de verklaring. Je krijgt vlak na Benissa aan je linker hand de Oltá. Dan zie je helemaal rechts bovenaan een kleine, maar duidelijk zichtbare U-vormige uitsnijding …. het “canal” dus.

Het was een prachtige dag en de uitzichten onderweg zijn fenomenaal. Het kleine groepje dat niet de rondwandeling deed maar een stuk omhoog, richting de top klom had ook een fantastische tocht. En zij kwamen nog geiten tegen! Er was elkaar bij de gemeenschappelijke lunch na afloop van alles te vertellen.