De bridgereis geeft altijd weer aanleiding om van alles te bekijken in en om de plek van verblijf, in dit geval Almagro. Almagro is een buitengewoon aardig stadje.  Het heeft naast een prachtige Parador en leuke straatjes ook een mooi centraal plein:  langgerekt en met aan beide zijde een aaneengesloten huizenrij waarvan de bovenverdiepingen allemaal uniform groen zijn en allemaal met witte vitrage.  Voorwaar een bijzondere aanblijk! In het theatermuseum worden allerlei theaters uit Spanje – veel uit Madrid – als kijkdozen weergegeven, vaak met humor.  De bovenste etage is voor de, echte, effect-werktuigen: donder en regen, maar ook voor de illusie van golven of een waterval. Alles bedoeld om mee te spelen …. leuk !

Verder een kantklosmuseum dat ons terugvoerde naar de sfeer van onze jeugdjaren.  Toen we aan een kopje koffie toe waren vonden we: El Corregidor !

Ten zuiden van Almagro bevindt zich het grote kasteel Calatrava La Nueva.  Niet alleen zijn omvang is indrukwekkend ook de uitzichten over de omgeving !

Rijdt wat verder naar het zuidoosten en vindt de plaatst Viso del Marqués.  Daar staat het renaisance paleis van een vroegere Marqués. Deze was admiraal en deed niets liever dan zeeslagen leveren en liefst winnen… Een Genuaanse admiraal had dezelfde “hobby”, zo vonden ze elkaar. Zij streden beiden graag tegen de Turken. Nadat de markies bij vriend admiraal in Genua te gast was geweest was hij dermate onder de indruk van diens paleis dat hij er zelf net zo een wilde. In Viso liet hij het nabouwen. Het bevat zo’n achthonderd vierkante meter aan fresco’s, in goede staat. Allemaal gemaakt door Italiaanse kunstenaars. Bij veel fresco’s hoort een verhaal !

Naast dit paleis staat een romaanse kerk.  Kom je daar binnen dan is het eerste wat je opvalt een levensgrote, opgezette krokodil, opgehangen links hoog tegen de muur… Hij werd daadwerkelijk uit Egypte meegebracht in een tijd dat deze dieren in Spanje nog onbekend waren zodat de reactie was: wat een super hagedis!  Hij staat symbool voor zwijgen, vandaar zijn plek in deze kerk. Word je toch even stil van…