De zomermaanden liggen weer achter ons en de activiteiten beginnen weer volop te draaien, vooral omdat steeds meer leden terugkomen in dit heerlijke land.

De afgelopen maanden hebben we onder andere veel sportevenementen mogen meebeleven, waaronder de (para) Olympische spelen in Parijs. Omdat we als club altijd op zoek zijn naar nieuwe activiteiten voor onze leden, was dat een moment om te zien of er een activiteit bij zat om ook op te gaan pakken. Breaking, een nieuwe Olympische sport, viel al gauw af, veel te zwaar voor onze broze botten.

Een alternatief had kunnen zijn synchroon zwemmen, waar de zusjes De Brouwer het heel goed in deden. Per slot hebben de meesten van ons een zwembad (of toch dicht in de buurt), dus trainen daarvoor zou moeten kunnen. Het gezamenlijk organiseren van clubwedstrijden zou dan wel heel lastig worden, dus viel ook dat af.

Gelukkig hebben we al heel veel vrijwilligers die allerlei hele interessante activiteiten organiseren. En er ontstond een nieuwe activiteit binnen een bestaande activiteit, het damesbiljart. Mocht je toch nog iets missen als activiteit en lijkt het je leuk om daar wat initiatieven in te ontplooien, meld je bij het bestuur en dan kunnen we zien hoe we je kunnen helpen om dat handen en voeten te geven.

Inmiddels hebben de verhuurders van het clubgebouw ons verzoek opgepakt om de nodige werkzaamheden aan het clubgebouw te gaan uitvoeren. Dat gaat vanaf 15 oktober as starten, tussen 08.00 en 16.00 uur. Exact hoelang men daarmee bezig is, is op voorhand moeilijk te bepalen maar minimaal 2 weken is niet ondenkbaar. Dat zal wat overlast veroorzaken, ook omdat er binnen in het pand het nodige moet worden gedaan aan de tegelvloer. Zo gauw de exacte planning daarvoor duidelijk is, zullen we de organisatoren van activiteiten in de club dat laten weten. Dan kunnen zij de deelnemers op de hoogte houden en eventueel een alternatief bieden.

Zoals al gemaild zijn ook de clubmaaltijden weer gestart, met op 16 oktober een shoarma maaltijd en op 27 oktober een hele bizarre maaltijd, waar alleen het keukenteam van weet wat er staat te gebeuren. De deelnemers staan voor een groot raadsel. Een heerlijk initiatief. En er staat nog meer op stapel waar je gaandeweg meer informatie over zult ontvangen.

Het bestuur is uitermate gelukkig met alle initiatieven en is inmiddels al bezig met de voorbereidingen voor de ALV op 28 november. Zet die datum dus alvast in je agenda!

Ik persoonlijk ben tevreden dat we alles goed op de rit hebben en dat ik steeds meer bekende gezichten blij zie terugkomen. Daarnaast heb ik alweer flink wat nieuwe leden mogen begroeten, die langzaamaan hun weg gaan vinden binnen onze prachtige club.

Pieter IJfs