Het was een stralend zonnige, warme dag op de eerste bijeenkomst van de Tuinclub na 1,5 jaar. We werden ontvangen door Marian van den Oord in haar tuin bij haar gezelllige huis in Benissa, aan de bosrand. Koffie of thee met zelfgebakken cake, fruit en chocola kwam op tafel terwijl we met ons twaalven druk pratend plaats namen onder de parasols. Hoe leuk om weer nieuwe tuinclubleden te begroeten!

Marian had een boeiend verhaal over de manier waarop zij tuiniert: volgens principes van Permacultuur. Ze vertelde over grondbewerking en de samenhang van systemen. Daarna vertelde Ria Koolen over Neem olie, als middel tegen luizen op planten, maar milieuvriendelijk. De rondleiding door de tuin was niet alleen met een leuke toelichting van Marian maar ook een verrassing om te zien wat zij allemaal voor kleurige kunstwerken van klei had gebakken in haar oven en van steentjes had gemaakt.

We streken weer neer op het terras en daar kwamen de hapjes en drankjes, wat een verwennerij! Uiteindelijk moesten we toch huiswaarts gaan maar niet zonder handen vol stekjes. Zodat we zelf kunnen gaan proberen ze zo mooi te laten opgroeien als we gezien hadden.

We kijken alweer uit naar de volgende Tuinclub bijeenkomst.