We zitten er klaar voor, dan gaan de lichten uit en de spots op het toneel aan!

De dokter geeft korte instructies aan zijn gloednieuwe medewerkster hoe schoon en netjes hij het in de wachtkamer hebben wil, en ze luistert intensief terwijl ze met hem meeloopt en “ja” zegt. Steeds als hij stopt en zich omdraait botst ze tegen hem op. Als hij zijn spreekkamer is ingegaan beseft ze wat er eigenlijk van haar verwacht wordt, en haar gezicht spreekt boekdelen.

Dan wervelt een compleet in het roze geklede danseres het podium op, begeleid met vrolijke muziek. Ze constateert voldaan dat ze de eerste is en gaat zitten op de eerste stoel met kussen, waarbij ze opschrikt van het geluid van een wind. Een keurige dame komt binnen en vraagt wie de laatste was. Na wat conversatie en een goede mop zijn ze het eens over de dokter: wat een geweldige man is dat. Ze hebben een cadeautje bij zich: een ingelijste foto en een zelfgebreide sjaal. Duidelijk dat de punker die dan binnenkomt ook een cadeau heeft: een bos rode rozen!

Inmiddels is de schoonmaakster een paar keer met de vreemdste klusjes bezig, welgemoed “La vie en rose” zingend. Zo gaat dat de hele tijd door, ze komt en gaat, omdat een onbedaarlijke nies opkomt door al het stof.

Dan komt een in het goud geklede dame erbij met een roomsoes in een doosje. Ze is wat doof, wat zorgt voor een hilarische conversatie. Ze neemt plaats in een luie stoel waar ze niet meer uit kan komen. Een fotomodel komt glamoureus binnen met een zilveren hoedendoos (met een hoed voor de dokter er in) en allen hebben de pech op het kussen te zijn gaan zitten waarbij de reacties niet uitblijven. Het duurt lang in de spreekkamer en ze lezen wat blaadjes, waarbij het artikel over de 6000 ratten in New York toch echt tot wat misverstanden leidt. Allen vragen aan de ander waar ze voor komen, en de meest vreemde ziekten worden uitgewisseld. Het fotomodel biecht op dat ze met vreselijke verschijnselen kampt en de ziekte van Weil heeft. De dove dame heeft niets verstaan maar constateert dat die ratten uit het artikel de ziekte van Weil veroorzaken.

Inmiddels komt de ene na de andere patiënt weer de spreekkamer uit, maar de dokter moet hen naar de deur duwen, ze willen zo snel mogelijk terugkomen.

Ze krijgen recepten mee. Zodra ze de deur uit zijn gooit de dokter zijn cadeau in de prullenbak.

Dan komt een omvangrijke dame luidruchtig binnen met een mand prei en groenten. Ze gaat op het beruchte kussen zitten maar er is niets te horen!

Ze ziet dat de gouden dame inmiddels in slaap is gesukkeld en kaapt de roomsoes, die ze omstandig naar binnen werkt. En ze gaat voor haar beurt de spreekkamer in, net zoals iedereen, zodat de gouden dame maar wacht en wacht. Tot ze honger krijgt en na wat wikken en wegen haar roomsoes zelf wil opeten. Tot haar grote schrik is de doos leeg en ze verdenkt de bakker van oplichting.

Inmiddels is het ene na het andere cadeau weer uit de prullenbak gehaald waarbij er smakelijk om gelachen wordt.

De schoonmaakster heeft ontdekt dat er ramen zijn en gaat ze zemen, waarbij ze tot haar grote schrik ontdekt dat er allemaal mensen naar binnen kunnen kijken! De patiënten in de spreekkamer schrikken er ook van.

Dan komt een Oosters aandoende dame in zwart-wit gewaad binnenschrijden. Ze neemt plaats in het midden, dus niet op het kussen.

Even later komt een wel erg zenuwachtige man binnen die blijft ijsberen en geen plaats wil nemen. Als hij zich eindelijk laat ompraten neemt hij plaats op het kussen en springt als een veer weer op. De dame raadt hem yoga aan, en hij probeert de Lotus houding maar helaas maakt hij een ongelukkige koprol achterover. Als de dokter hem uit de spreekkamer naar de deur begeleidt raadt hij hem aan: “Doe yoga”!

En dan komt een woedende man binnen omdat hij heeft ontdekt dat zijn vrouw wel erg vaak naar de dokter gaat en hem steeds een vulpen cadeau geeft. Hij wil de spreekkamer binnenstormen maar wordt tegengehouden door de dappere schoonmaakster. Dan komen alle patiënten terug omdat ze klachten hebben, de chaos is compleet. Als de vrouw van de boze man binnenkomt valt een ijzige stilte. Ze heeft weer een vulpen bij zich ja, maar ze zegt snel dat ze hem voor haar man heeft gekocht, voor zijn verjaardag! Dan ontstaat er een vrolijk eindfeestje!

Het publiek klapt enthousiast en de gouden dame heeft een dankwoord voor allen die hieraan meegewerkt hebben, ook aan de techniek. Van de entreegelden gaat een deel naar een goed doel. We hebben waardering voor wat onze clubleden ten tonele hebben gebracht, de helft van hen had geen ervaring met toneelspelen!

Cora van Loon

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo