De pepernoten vlogen je om de oren en Sinterklaas kwam met veel kabaal en gezang binnen. De sfeer zat er meteen goed in want de Pieten haalden allerlei fratsen uit en Sint was ook in een opperbest humeur. Hij opende zijn grote boek en begon met de gelukkigen voor wie er een gedicht en cadeau was. Wie naar voren werd geroepen moest ook een lied zingen.

Toen ging Sint op de promo-toer: over de leuke clubactiviteiten mocht verteld worden door de aanwezige organisatoren zelf: Harm en Cora over bergstappen, Rien over jeu de boules, Frans over bridge, Beatrijs over de bieb, John over koken met een glimlach, en over dat we hier wel Sinterklaasfeest op de traditionele manier vieren maar dat de Pieten echt zwart zijn van de schoorsteen. Verder vertelde Carla over tennis, Solveig over toneel en Cora over het zangkoor. Het ging ook over de tuinclub, de clubband, de komende evenementen en nog veel meer.

Er was ook een verrassing: Sint en Ria gaan dansles geven! Ze lieten al een staaltje zien van hun kunsten en walsten een paar rondjes. Intussen gingen de Pieten hun eigen gang. De vloer was bezaaid met pepernoten waardoor die in een spiegelgladde baan was veranderd. Onder luid gezang werd het bonte gezelschap vrolijk uitgezwaaid, want ze moesten op weg naar de kinderen in de lage landen.