De Gemeente Moraira/Teulada organiseerde in samenwerking met MABS Kanker Support Groep Costa Blanca voor de 5e keer een sponsorloop voor de hele familie. Ook onze club werd vertegenwoordigd door twee enthousiaste en sportieve leden.

Er waren iets meer dan 200 inschrijvingen en om 11 uur gaf de wethouder Sociale Zaken van de Gemeente, Laura Hillstead, het startschot om vervolgens zelf aan te sluiten bij de wandelaars. Ik bleek de eerste roller ooit te zijn die meedeed en ik sloot mij aan bij de eerste renners om uiteindelijk als zesde te finishen binnen een half uur.

Guusje deed het iets rustiger en eindigde tamelijk fris na driekwart van de 5 kilometer gerend te hebben. Uiteindelijk was de persoonlijke prestatie uiteraard ondergeschikt aan het doel. Voor ons gaf het een gevoel van diepe dankbaarheid op dit moment (nog) te beschikken over de gezondheid en het uithoudingsvermogen om aan deze manifestatie mee te kunnen doen. Op onze startkaarten kon je opschrijven voor wie je rende. Helaas moesten wij heel wat namen opschrijven van de dierbaren om ons heen die momenteel te maken hebben met kanker en A.L.S.

Laten wij hopen dat er voldoende geld wordt opgehaald om weer bij te dragen aan verder onderzoek. Voor volgend jaar hopen wij dat meer clubleden zich aangesproken voelen om mee te rennen, te wandelen of te rollen voor dit goede doel.

Guusje en Lydia la Rivière