Wederom een stralende dag en met een temperatuur van 22 graden startte onze wandeling met 30 deelnemers vanaf het terrein waar dinsdags de markt in Altea is. De organisatoren hadden gedeeltes van de blauwe en de rode routes geselecteerd om zodoende een ‘eigen’ KKK tour te creëren van 5,5 km totaal (2 uurtjes zoals altijd).

Langs de oevers van de Algar is het een populair verblijf voor allerlei vogelsoorten, vlinders en ook kleine viervoeters. Langs de wandelpaden staan informatieborden waarop je alles kunt lezen over wat er bloeit en groeit en leeft in dit gebied. Een prachtig natuurgebied waar wij de enige wandelaars waren.

Na uitleg van Dick over de Algar en diens oorsprong en een avontuurlijke route waar iedereen zich goed doorheen worstelde kwamen we uiteindelijk uit aan het einde van de boulevard van Altea. Ook leerzaam voor velen waren de Kamasutra kunstwerken met schaduweffect. We moeten nog maar eens terug komen om precies uit te zoeken wat de kunstenaar ons wilde leren.

Bij Restaurant La Terraza stonden de Nederlandse eigenaren ons al op te wachten. Een prima menu met lekkere wijntjes en een talentvolle zanger/gitarist zong verzoeknummers. De leden van het koor “Alegria” zongen uit volle borst mee. De eigenaresse bleek haar flamenco cursus met vlag en wimpel doorlopen te hebben. Al met al weer een topdag gehad!

Huub en Jacqueline Kluijtmans