Vanmorgen de “stappers” maar weer eens uit de kast gehaald. Het is de laatste zondag van de maand dus KKK.

Het is redelijk weer dus bermuda en polo volstaan. Aangekomen in ons clubhuis valt me op dat de tafel van Ad een metamorfose heeft ondergaan, leuk gedaan, weer eens iets anders dan al dat bruine spul.

Even een kopje koffie voordat we vertrekken en wat blijkt, een nieuw koffiezetapparaat! Genietend van de overheerlijke koffie zie ik tot mijn stomme verbazing dat er een vogel bezig is met het bouwen van een nest in een van onze kroonluchters!!! Moet wel een behoorlijk beest zijn want die takken zijn best wel groot. Maar rustig afwachten wat dit weer gaat worden want het broedseizoen is volgens mij al weer voorbij.

Tja en dan neemt Adriaan het woord…doet een beetje pijn…waarom dat lezen jullie zo wel.

We moeten richting Cap de la Nao rijden (Javea) en parkeren bij het kruis. Daar gaan we wandelen en aansluitend lunchen aan het strand.

Zo gezegd, zo gedaan.

De omgeving daar is prachtig en zeker de moeite waard om regelmatig te bezoeken (let wel, in het weekend is het daar behoorlijk druk).

We wandelen over een “bospad” met redelijk veel stenen dus goed oppassen. Ondanks dat we allemaal kijken waar we lopen glijden er toch twee dames uit. Netty ligt op de grond met een behoorlijke grote wond op haar scheenbeen maar gelukkig heeft Chris haar EHBO-tas bij de hand en kunnen we na een halve tube Betadine Gel, een behoorlijke lap gaas en een paar kusjes er op (een is te weinig) door lopen.

Beneden aangekomen op het strand van Portichol nemen we plaats aan tafel in “restaurant La Barraca”.

 

Vorige maand hebben Chris en Adriaan het bestuur medegedeeld dat na vele jaren zij gaan stoppen met het organiseren van de maandelijkse KKK.

Dit was voor ons als bestuur, maar ook voor de leden, een behoorlijke klap. Heel jammer maar we begrijpen het wel! Het is niet alleen even een wandeling uitzetten en een restaurantje uitzoeken. Nee Chris en Adriaan lopen, iedere maand, de wandeling diverse malen om te kijken of deze geschikt is voor de leden en gaan de onderhandeling aan met het restaurant om voor een acceptabel prijsje een menu samen te stellen. Dat er soms achteraf geklaagd wordt nemen ze al vele jaren voor lief.

 

Vanmiddag mag ik namens het bestuur van de NVOC “De Lage Landen” een dankwoordje uitspreken. Het is natuurlijk buitengewoon jammer dat dit de laatste KKK is die door Chris en Adriaan wordt georganiseerd.

Het bestuur heeft de hoop dat er andere leden onder ons zijn die het in de toekomst willen gaan organiseren. Zo’n maandelijkse wandeling is goed voor lijf en leden en de gezamenlijke lunch brengt veel gezelligheid met zich mee.

 

Zoals reeds gezegd is het bestuur Chris en Adriaan zeer dankbaar voor de afgelopen jaren en bieden hen vandaag deze lunch aan.

Wij heffen ons glas en brengen een toast uit op Chris en Adriaan.

 

Lieve Chris en Adriaan, dank voor al die mooie, gezellige Kuierzondagen!

 

Michel Rosenberg