Zaterdag 25 januari, de 2e KKK wandeling van dit winterseizoen.

De vier organisatoren mogen trots zijn op deze succesvolle dag. We parkeerden de auto’s bij de Carrefour/Lidl en vandaar uit de start van de georganiseerde wandeling van circa 6,5 km. 90 procent geasfalteerd, 10 procent klauteren (de middelste K van de KKK dus) en een paar heuveltjes. Maar iedereen was stoer en er zijn spontane hoeraatjes uitgeroepen voor de ‘aller’moedigsten.

Onderweg de gebruikelijke tussenstops met informatieve verhalen van Marijke en Dick. Marijke vertelde over het mirakel van Saint Vicent Ferrer, de beschermheilige van Teulada, die voor zijn dorstige zuster water toverde uit het gesteente en dat water drupt nu al 6 eeuwen lang uit de fontein in de Ermita de la Font Santa, waar we naar binnen gingen. Een paar kilometers verder wederom een stop voor stroopwafels en uitleg van Dick over de 4 gebergten om ons heen. We hadden een prachtig uitzicht over de bergtoppen Ifach, Bernia, Montgó en de Cumbre del Sol. Daarna een stukje onverharde, spannende weg met de traktatie van de eerste amandelbloesem en de gele bloemetjes, waarover een hele discussie ontstond wat het had kunnen zijn. Koolzaad, boterbloemen? De groep is er niet uit gekomen.

Na 2 uur terug gekomen op het vertrekpunt met de auto naar Teulada waar we een prachtige lunch voorgeschoteld kregen in het Cultureel Centrum. Dank aan Irene die regelde dat ons hondje toch op een creatieve manier mee naar binnen mocht.

Leuk om te vertellen is dat de deelnemers Ellen en Leon elkaar precies 20 jaar geleden ontmoet hebben in deze regio tijdens een KKK wandeling. En deelneemster Guusje ontmoette tijdens deze wandeling een oud collega uit het AMC van 30 jaar geleden. Waar de KKK toch al niet goed voor is…

Al met al … een fijne dag met het maximale aantal van 30 blije mensen.

Huub en Jacqueline Kluijtmans