1 Juli jl. was het weer zover. Er werd weer een Indonesische maaltijd aangeboden op de club. De laatste was in maart 2015, dus dan is het geen wonder dat ik er zo naar uitgekeken heb. Dagen van te voren waren Cees Beumer en Peter van Bloppboel in de keuken bezig met de voorbereidingen en kwamen er heerlijke geuren vanuit de keuken, terwijl er nog niet eens “geproefd” mocht worden.

Vanaf 1 uur begon het gezellig druk te worden en liep ons mooie terras al aardig vol. Een aantal van de gasten had hun kleding aangepast aan de “ïndonesische stijl” en ook de servetten waren in de kleuren van de Indonesische vlag (rood en wit).

Het menu bestond uit de volgende gerechten: Nasi/Bami Goreng, Nasi Putih, Seroendeng, Saté Babi, Rendang, Sambal Telor, Gado Gado, Atjar, Ikan Pedis, Bawang Goreng, Kroepoek, Babi Ketjap, Ajam Kerrie, Sambal Boontjes, Tahoe Ketjap, Surinaams Zuur, en Sambal Brandang.

Het smaakte allemaal weer verrukkelijk en er was meer dan voldoende, zodat menigeen voor een 2e keer een bordje kon opscheppen.

Cees en Peter, enorm bedankt weer voor de heerlijke maaltijd, en ook de clubleden die er weer voor gezorgd hebben dat na de maaltijd alle bordjes weer schoon de kast in konden en de keuken weer netjes werd achtergelaten. Hartelijk dank!

Ik hoop dat ik niet weer 3 jaar hoef te wachten op nog zo’n festijn. Plan de datum maar, dan schrijf ik me vast in.

arlette