Met een zonnige dag in het vooruitzicht vulde de vertrekplek in Moraira zich langzaamaan tot een bus vol vrolijke mensen, die zin hadden in dit jaarlijkse uitstapje naar Valencia, geregeld door Monique Croughs.

Als je al flink wat jaren in Moraira woont heb je de bekendste punten wel gezien in Valencia en is het al een feestje om weer eens lekker door een grote stad te wandelen zonder ook maar iets te moeten. Wij, vriendin Lieke en ik, maken er al een paar jaar een dag van met een gouden randje.

Allereerst op zoek naar een zonnig terras voor koffie met vooral iets lekkers er bij. En plan trekken welke buurt we gaan bezoeken. De keus viel op de bruisende bekendste buurt van Valencia, genaamd Barrio del Carmen, een cocktail van geschiedenis en vrije tijd. Dit bezoek is een reis die je onderdompelt in de Arabische, christelijke en middeleeuwse cultuur. Geschiedenis vermengt zich daar met het dynamische heden. Een feest voor de zintuigen is een bezoek aan de Mercado Central, een icoon van het Valenciaanse modernisme, met een kroon, bestaande uit tegels, glas-in-loodramen en ijzeren zuilen, dit alles ook nog eens zeer kleurrijk. Wat een pracht en praal qua bouwwerken. Ook zijn nog delen van de oude stadsmuren te zien.

In de nauwe straatjes liggen cafés, tapasbars, modeboetiekjes en souvenirwinkeltjes. ´s Avonds trekken feestvierders naar de terrassen en dansvloeren van de vele avondbars. Beetje jammer voor ons soort dat onze bus al om 19.00 uur Valencia weer verlaat, haha.

Na een lunch was het alweer tijd om langzaamaan richting bushalte te gaan wandelen. Wat een levendig- en gezelligheid om ons heen. We hadden nog tijd om een wijntje te drinken met Reinier en Leoniek Speets, wat een gezellige afsluiting bleek te zijn.

Doordat we al tijdig op onze plekken zaten in de bus was het leuk om te constateren dat vrijwel iedereen met een stralende lach op de zitplaats afging. Het was ons wederom gelukt er weer een dag met een gouden randje van te maken bedacht ik me ´s avonds thuis met de benen gestrekt. Volgend jaar zijn wij weer van de partij.

Monique, bedankt weer.

Linda Eigeman

 

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo