SMULLEN, SMULLEN, SMULLEN

Wat is het toch bijzonder als mensen zich belangeloos inzetten om 45 mede-clubleden zo’n heerlijke avond te bezorgen. Even niet zelf achter de pannen, of weer bij het zoveelste restaurant je benen onder de tafel steken, nee gewoon in onze eigen NVOC gebouw, waar de historische functie weer even in alle glorie herleefde,  door inzet van de twee altijd stralende Hanneke en Marie-José, bijgestaan in de keuken door Piet en Ewout. Ook zonder Rob, Myriam en Aloys waren wij nooit op tijd aan tafel bediend met al dat heerlijks en de nodige drankjes daarbij.

Van de bedenkers van deze super gezellige avond begreep ik dat ze zelf geen spareribs meer konden zien, soepballenvingers hadden van het draaien van die dingen en ook de toetjes kwamen er thuis even niet meer in, want die hadden ze ook zó vaak moeten voorproeven.  Daar zaten wij dan, aan diverse mooi gedekte tafels in de gemoedelijke sfeer met bekenden, of iets minder bekende clubleden en introducés.

Het eerste gerecht, een overheerlijke groentesoep met échte balletjes, deed mij even terugdenken aan mijn kindertijd, net als voor velen van ons lang geleden, toen ik samen met mijn moeder gehaktballetjes zat te draaien in de keuken en waar er soms ook ééntje (?!) rauw in mijn mond verdween. Toen maakten wij ons daar helemaal nog niet druk over.  Ze waren heerlijk gekruid waardoor er een extra touch aan de soep gegeven werd. Toen de door Piet (Beemsterboer) gegrilde en door de dames gemarineerde spareribs op ons bord kwamen liep het water ons al in de mond (gek hé dat doet dat soort vlees, en ook al ben ik zelf niet echt een vleeseter toch ook bij mij zo’n pavlov effect) en wat feestelijk waren die frietjes in die gezellige krantenzakjes. Dit alles gecompleteerd met een lekkere mini salade. Gezellig met elkaar babbelend over grote en kleine dingen van het leven waren wij al weer toe aan het heel verrassende toetje. Ik heb het zelf niet geproefd omdat ik geen zoetigheid verdraag na een warme maaltijd, maar mijn tafelgenoten vonden het heerlijk en lekker fris.

Kortom, een zeer geslaagde avond dankzij het feit dat medeclubleden zich al weken lang hadden ingezet om 45 gasten aan tafel te inviteren om te genieten van al deze lekkernijen. Kijk dat maakt onze club nu zo bijzonder.

DANK, DANK, DANK Aloys, Ewout, Hanneke, Marie-José, Myriam, Piet en Rob

Lydia la Rivière Zijdel

Donderdag, 27 februari 2020