Op deze zonovergoten zondag vertrokken wij met twee auto’s vanuit Moraira naar ons vertrekpunt in Jesus Pobre voor het beklimmen van de Montgó. Het is een kalkstenen massief, gevormd door krijtmaterialen die de steden Denia en Javea scheidt. De top ligt 752 meter boven de zeespiegel en het gebied is een natuurpark sinds 1987. Het is een heel gevarieerde klim van totaal 5 uur, heen en terug, met een middelmatige moeilijkheidsgraad.

Met organisator Frans voorop is het ontspannen klimmen, het is gewoon gaan, heel relaxed voor de volgers. Cora was onze vraagbaak want zij weet veel over de natuur en omgeving.

Natuurlijk namen we af en toe een pauze om te genieten van het schitterende uitzicht onder het genot van een drankje en/of hapje en van het gelijkgestemde gezelschap. We zijn niet tot het Denia-kruis op de top geklommen maar op ons hoogste punt hadden we een prachtig uitzicht op de bergen in het binnenland en ver langs de kust, zowel in het noorden als het zuiden en zelfs de Balearen zijn te zien op een heldere dag. Halverwege de klim op een mooie plek hebben we genoten van de lunch.

Tijdens de afdaling zagen we Frans en Cora handschoenen aantrekken en dat riep meteen vragen op. Deze actie had alles te maken met het dicht begroeide looppad. Prima remedie om takken die voorzien zijn van stekels prikvrij zijwaarts te duwen.

Na de afdaling hebben we op het dorpsplein in Jesus Pobre op een terras genoten van de traktatie van Vincent: gekoelde biertjes en Fonter, wat een weelde na 5 uur lopen.

We hadden wat gemist als we die zondag niet vroeg uit de veren waren gegaan om deel te nemen aan deze bergstappers-PLUS.

Vooral chapeau voor Frans en Cora.