Ik zal me eerst even voorstellen. ik ben Edwin Reijmers. Volgens zeggen het jongste lid van de club, zoon van Ton & Corry. Ik ben bezig in Jalon een oude finca te verbouwen.

Pa en ma zijn op donderdag zo’n beetje inventaris in het clubhuis. Mijn moeder is regelmatig gastvrouw. Ik moest er er erg aan wennen. Als ik aan mensen vertel dat mijn moeder “gastvrouw is in een club” krijg ik regelmatig de vraag: “Weet je zeker wie je vader is ?” Daar twijfel ik eigenlijk niet aan.

Pa herken je ook makkelijk. Staat (bijna) altijd voor iedereen klaar en heeft de pest aan zoenen, geeft je gewoon een stevige hand. En de appel valt niet ver van de boom (ik zoen alleen in overleg). Maar goed: de “Bergwandeling”!

Geweldig, wat een mooie route langs de kust van Javea! Uitgesleten rotsen, prachtige vergezichten. Bij de eerste kleine klimpartij, nog bij zee, dacht ik even dat in me in een kudde bevond tussen allemaal oude bokjes die zo nu en dan even mekkerden over de klim. Bovenop de berg gekomen heeft daarom ook iedereen uitgebreid genoten van het uitzicht, al dan niet om op adem te komen.

En het was prachtig. Wat een mooi gezicht, zeker de moeite meer dan waard! Daarna werd het een stuk weg wat overging in een pad en Harm leidde ons rechtstreeks naar de afgrond. Het meest oostelijke puntje van Spanje. Beneden ons werd er gedoken en was de zee weer een lust voor het oog. Prachtige rotsen met veel kleur en mooi helder weer. Daar hadden we geluk want het weer de dagen erna waren ronduit nat.

Vervolgens weer terug gelopen via dezelfde route. Het is mooi dat het dan toch weer heel anders lijkt. Heel afwisselende natuur. En ook een aantal mooie oude Spaanse woningen.

Voor degenen die het nog leuk vonden was het mogelijk om op de Cumbre lekker te eten. Perfect, niks mis mee, heerlijk gegeten. En ook voor mijn moeder, die glutenvrij moet eten, was er een heerlijke maaltijd in elkaar gezet. Mijn petje af: eten was top!

Harm, bedankt voor de leuke wandeling. Ik heb er erg veel plezier aan beleefd en weer een stukje ontdekt dat ik nog niet had gezien.

Groeten Edwin