Afgelopen zondag 15 november 2020 vond de bergstappers wandeling plaats. Voor mij was het de eerste keer dat ik meeliep, nadat Frank en ik een paar weken geleden nieuw lid zijn geworden.

Om mezelf even kort te introduceren: mijn naam is Janny van der Vleuten, nog in het werkzame leven, Productmanager bij Rabobank. Sinds Corona niet meer naar kantoor geweest. Dat maakt dat we nu regelmatig in ons Spaanse huis te vinden zijn. Want thuiswerken vanuit Beuningen of vanuit Moraira maakt geen verschil. Een van mijn hobbies is wandelen. Toen ik hoorde over de wandelmogelijkheden bij NVOC was ik meteen enthousiast.

Nadat we de vorige week de wandeling hadden moeten verzetten na flinke regenbuien ging het deze keer gelukkig wel door. Met zestien personen in totaal zijn we op pad gegaan. Vanwege Corona gingen we op pad in drie groepjes. De wandeling vertrok op een parkeerplaats op de Cumbre del Sol. Eerst via een schitterend pad naar het Granadella strand. Voor vele mensen een plek waar ze nog niet zo vaak geweest waren. Wij kenden het al van eerdere bezoekjes en hebben er zelfs van de zomer gezwommen. Het is een schitterend maar klein strand. Er was zowaar nog een koffie tentje open en Frank regelde snel een cortado.

Vervolgens een flinke klim over een niet al te moeilijk pad. De vergezichten op de terrassen waren geweldig en er was alle ruimte met de lopers om kennis te maken en bij te praten.

Na een lunchstop was het niet meer al te ver naar de auto’s. Een schitterende wandeling om op terug te kijken. Harm hartelijk dank weer voor het organiseren!

Janny van der Vleuten