In de donkere dagen voor en na kerst verlangen we naar gezelligheid. Jammer, maar dat ging dit jaar niet zoals anders. Gezellige bijeenkomsten van allerlei aard moesten worden afgelast, er kwam een aangescherpte avondklok zodat je niet met vrienden om twaalf uur op het nieuwe jaar kon toasten, geen duik, geen cava en geen erwtensoep op de club.

We moesten er dit jaar allemaal zelf een creatieve draai aan zien te geven. Dingen doen waar je anders niet aan denkt of niet aan toe komt. Met onze kerstfotowedstrijd  wilden wij daartoe bijdragen.  Het was veilig te doen voor iedereen, binnen zijn of haar eigen bubbeltje. Het doet ons echt veel plezier dat een aantal mensen voor de foto’s  op pad is gegaan.

We hadden geen idee hoeveel deelnemers en foto’s we zouden krijgen. Gelukkig waren het er geen honderden, de keus was zo al moeilijk genoeg!  We hebben bij het jureren getracht zowel de kwaliteit van de foto’s als de invalshoek van de betreffende categorie mee te laten wegen. Binnen elke categorie kregen we mooie foto’s opgestuurd met een diversiteit aan onderwerpen zodat het moeilijk te bepalen was welke foto het verdiende als winnende te worden uitgekozen. De drie juryleden hebben ieder voor zich een keuze gemaakt en nadien die uitkomsten vergeleken.  De foto die het vaakst werd gekozen won.  Daarnaast geven we ook graag enkele eervolle vermeldingen. Alle foto’s staan hieronder.

De winnende foto’s en de eervolle vermeldingen zijn als volgt:

 

categorie 2 (straatverlichting en versieringen)

Op een daartoe geëigend moment zullen de winnaars een barkaart krijgen. Wanneer, dat zal van de covidregulering afhangen. Zodra het veilig kan hopen we onze leden weer op de club te verwelkomen.  De prijs is dan ook als een aanmoediging  bedoeld om te komen en daar gezellig op elkaar en op de toekomst van onze club drinken.

De Jury,

Cora van Loon
Coral Dekkers
Marco Westrik

Alle overige inzendingen: