Allereerst zeg ik iets in het Spaans voor onze gasten:

En nombre de la junta del club, quiero dar una bienvenida a todos a esta gran apertura de la nueva casa club del NVOC Los Países Bajos. una bienvenida especial a todos nuestros miembros, una bienvenida especial a nuestros anunciantes leales y una bienvenida muy especial al alcalde de Benitachell sr. Josep Femenia y a la miembra del consejo dña. Laura Hillstead de Teulada-Moraira.

Allemaal heel hartelijk welkom op de officiële opening van het nieuwe clubhuis van de NVOC De Lage Landen, El Corregidor. Een corregidor was in Spanje in vroegere tijden een voornaam persoon. Ik hoop dat u zich allemaal voorname personen voelt in de statige ambiance van ons clubgebouw. Niet alleen een statige ambiance, maar ook, daar hebben we hem weer, dat echte Nederlandse woord, een heel gezéllige ambiance. De combinatie van statig en gezellig past onze clubleden volgens mij uitermate goed.

Ik ga deze keer niet uitweiden over hoe onze nieuwe behuizing allemaal tot stand is gekomen, dat hebben we op de kleine opening op 5 april al uitgebreid doorgenomen met elkaar. Maar toch, ik vind het ongelofelijk geweldig dat zoveel clubleden met zo´n enorm enthousiasme dit feest, compleet met clubband en fancy fair, allemaal weer mogelijk maken. Nog 1 keer applaus…Ook dank aan onze leverancier Messiaen van wie we 100 bitterballen gratis kregen en dank aan Sevisal voor het vat bier en de diverse dozen drank. Verder wil Ik nu alleen maar zeggen, lieve leden van de NVOC en genodigden, we maken er vanavond een fantastisch feest van!

Maar… (ik ben nog niet klaar) om de verbondenheid met elkaar te benadrukken leek het uw bestuur heel mooi om samen een gevoelig lied te zingen voordat het feest losbarst. Een lied dat iedere oudere mens zal aanspreken, terugdenkend aan toen we zelf nog kinderen waren. We mogen wensen dat het lied ook verwoordt hoe onze kinderen over ons, hun ouders, denken. Het lied geeft het leven weer, dat nooit stopt, altijd maar doorgaat…

Joke begeleidt ons op de vleugel.

`You raise me up´

Marion Hoed
Voorzitter NVOC “De Lage Landen”