“De nieuwste behandeling in gespecialiseerde fysiotherapie voor musculoskeletale letsels”

T-Care therapie is een radiofrequente therapeutische techniek die manuele fysiotherapie combineert met diepe diathermie (warmte), die de behandeling van musculoskeletale letsels vanuit het lichaam mogelijk maakt. We gebruiken het vooral bij onze patiënten om de natuurlijke regeneratie te verhogen en de behandeling van de ontstekingsremmende processen van het bewegingsapparaat uit te voeren.

Diepe diathermie is met T-Care mogelijk door het binnendringen van warmte in de weefsels op een diepte van ongeveer 8-15 cm, waardoor het regeneratieve biologische proces op natuurlijke wijze wordt geactiveerd, maar zonder dat het subcutaan cellulair weefsel (de huid ) of spierweefsel te veel wordt verwarmd. In ons gespecialiseerde revalidatiecentrum hebben we 2 van de nieuwste T-Care modellen aangeschaft en 8 van onze fysiotherapeuten hebben een specialisatie cursus gevolgd.

Dit apparaat kunnen we op twee manieren toepassen:

  1. De  RESISTIEVE manier; Het effect concentreert zich op het weefsel op een gemiddelde diepte. Met deze toepassing kunnen we oxygenatie en vascularisatie bevorderen, waarbij celproliferatie wordt bevorderd, ontsteking wordt verminderd en de genezing van dichte weefsels zoals pezen, ligamenten, botten of gewrichten wordt versneld. (Studies hebben aangetoond dat metabole stimulatie 2,6 maal sneller gaat ).
  2. De CAPACITIVA manier; de stroom genereert een wijziging van het elektromagnetische veld dat de beweging van de ionen van de weefsels van de patiënt tot 2-3 centimeter diep veroorzaakt. Dit veroorzaakt een temperatuurstijging op het spierniveau, in bindweefsel, vetweefsel en de dermis. Spierirrigatie helpt om oedeem te draineren en pijn te verminderen door middel van normalisatie en verbetering van ionenuitwisselingen in celmembranen.

Het is essentieel om de voordelen te vergroten en de positieve resultaten te optimaliseren, door de T-Care therapie behandeling te combineren met manuele technieken van gespecialiseerde fysiotherapie, zoals stretching, mobilisaties en massagetherapie.

De twee toepassingsmethoden genereren een grotere productie van collageen en elasticiteit, waardoor een intensieve oxygenatie van het subcutane faciale weefsel wordt verkregen, waardoor de elasticiteit van dit weefsel wordt verhoogd en de kwaliteit wordt verbeterd.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u mailen naar info@medifitreha.com of bellen naar 96 6495448