Dit jaar hebben wij voor onze leden een speurtocht uitgezet in Jávea. De geschiedenis van Jávea hangt samen met het bouwen van de verdedigingstorens tegen de aanvallen van piraten uit zee. Er omheen ontstond een nederzetting. Er is in de loop der jaren een geschiedenis ontstaan met een grote rijkdom aan monumenten.

In 1397 kreeg Jávea al “stadsrechten” onder het bewind van koning Jaime II. Dankzij haar rijke historie heeft Jávea een zeer belangrijk erfgoed achtergelaten. Veel ervan is in goede staat en wij gaan met deze speurtocht een groot deel daarvan zien.

Het beginpunt is net buiten de Parkeergarage Clot waarvan de autoingang is bij de hoek van de Cami Fondo en de Camie Tapies. Tussen 10:30 en 11:00 uur kunt u daar de documenten van de speurtocht ontvangen. Met de vragen willen wij u attent maken op interessante zaken. Het is geen wedstrijd. Na afloop gaan wij een driegangenmenu eten bij restaurant “Palau de Jávea” in het hartje van de stad, tegenover de kerk en bij mooi weer buiten !

De kosten van dit alles zijn € 18,00 per persoon. Kosten zonder driegangenmenu € 3.00

Louk, Marianne en Cora