Tijdens de voorlaatste Algemene Ledenvergadering is de leden toegezegd dat de barcommissie een proeverij zou houden om wellicht te komen tot een andere huiswijn.

Op 7 mei 2015 startte een ´willekeurig´ maar select gezelschap aan deze klus met brood, kaas en de onontbeerlijke spuugbak. Een vijftal rode wijnen, ter beschikking gesteld door onze leverancier, werden geproefd waaraan door de barcommissie ook de huidige huiswijn werd toegevoegd, met twee flessen zelfs, zonder dat de proevers dit natuurlijk kenbaar werd gemaakt.

De proevers waren Piet en Mardzya Luijken, Jan Aerts, Wil Nijman, Wilma Grimmelt, Erik Speets, Barbara Klos en Evert Hofland.

De geproefde wijnen waren:

Jose Bezares Rioja 211, Castezo Rioja, Finca 10 Tempranillo 2013, Anacal 2013, Marques Valcarlos 2013 en onze huiswijn Zentum 2013.

De punten van 1 tot 5 voor de wijnen werden meteen na het proeven genoteerd zonder commentaar te geven, dit om elkaar niet beïnvloeden.

Na de proeverij stelde Erik voor om ook de huiswijn nog eens te proberen en ook deze wijn punten te geven. Dit werd dus de derde keer dat dezelfde wijn werd geproefd

Eerlijk is eerlijk, we mogen trots zijn op onze wijnkenners, want  bijna allen vonden de huidige huiswijn gewoon de beste van de aangeboden wijnen. De Zentum werd dus driemaal geproefd, zonder dat men dit wist en driemaal werd deze als beste gewaardeerd.

De Zentum blijft dus onze huiswijn.

Piet Beemsterboer heeft de heerlijke hapjes verzorgd en de Barcommissie dankt ons wijnpanel voor de inspanningen.

Als u een suggestie of op-en aanmerkingen heeft  omtrent ons assortiment zien wij deze graag tegemoet.

 

De Barcommissie.