Hierbij informeer ik u dat wij bericht ontvingen dat tussen 27 februari en 3 maart 2023 oktober een delegatie van de Nederlandse Ambassade in La Nucía aanwezig zal zijn voor het verwerken van aanvragen van Nederlandse paspoorten en ID-kaarten. Bijgaand stuur ik u de communicatie daarvoor van de Nederlandse Ambassade. Daarop staan de instructies voor de aanmelding vermeld.

De aanvraag is in principe bedoeld voor personen die zich niet of moeilijk naar Madrid kunnen verplaatsten. In de laatste jaren is gebleken dat er een groot aantal aanvragen verwerkt kan worden. De aanmelding start op 30 januari 2023 aanstaande EXCLUSIEF VIA HET AANMELDINGSFORMULIER VAN DE AMBASSADE op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken via de volgende link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/paspoort-id-kaart/buitenland/paspoort-spanje. Op 30 januari 2023 zal de speciale aanmelding daarvoor verschijnen.

De Honorair Consul heeft geen invloed op de inschrijving op deze lijst. Het is dan ook zinloos als mensen hem daarvoor gaan aanschrijven.

Bij een te groot aantal inschrijvingen behoudt de Ambassade het recht voor om voorrang te verlenen aan personen die niet persoonlijk naar Madrid kunnen komen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Onderstaand het adres:

Erik de Haan
Honorair Consul


Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden
Nederlands Business Centrum Spanje| Calle Benlliure, 2
03530 La Nucía Alicante |Spain


www.nederlanderswereldwijd.nl