Bij de supermarkten hier in de buurt zie je altijd van die mooie magere varkenslapjes (lomo de cerdo) liggen. Ze zien er heel verleidelijk uit. Thuis gekomen merk je dat ze maar 4 mm dik zijn. Dat betekent heel heet en heel snel bakken om ze nog een beetje voor consumptie geschikt te houden. Als het bakken gelukt is blijkt dat het eigenlijk een heel simpel stukje vlees is waar je niet echt op een culinair niveau naar zit uit te kijken.

Ik dacht: daar moet toch wel iets spannends van te maken zijn. Het resultaat is gevulde varkenslapjes. Wel een beetje werk maar het resultaat is zonder meer geweldig en het kan ’s middags al voorbereid worden.

De ingrediënten:

  • Magere varkenslapjes, 2 of 4 lapjes per persoon, afhankelijk van de honger.
  • Rode paprika
  • Serrano ham
  • Zachte geitenkaas ( maat damschijven bij Lidl)
  • Olijfolie

Bereiding:

Snijd de paprika door midden en haal de zaadlijsten en de witte randen eruit. Snijd nu de paprika in stroken, zodanig dat er stukken ontstaan die kleiner zijn dan de varkenslapjes. Bak de stroken paprika op middelhoog vuur aan beide kanten in de olijfolie aan en laat ze daarna afkoelen. (een hete koekenpan koelt op een granieten werkblad heel snel af)
Leg op een lapje varkensvlees een plakje serrano ham, een plakje paprika en een paar stukjes van een schijfje geitenkaas. Leg hierop een tweede lapje varkensvlees en druk dit even goed aan. Zet de lapjes aan elkaar vast met twee cocktailprikkers.

De gevulde lapjes kunnen op een bord, afgedekt in de koelkast tot de avond bewaard worden.

Bak de gevulde varkenslapjes op middelhoog vuur aan twee kanten ca. een minuut gaar. Als de kaas eruit begint te lopen zijn ze goed. Lekker met gebakken aardappeltjes en gemengde salade.

Smakelijk eten.